olejek214 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Siema! Mam umowę z Orange do 10 Mb/s, ale maksymalna prędkość jaką osiągnął przy pobieraniu np. ze Steama to 1,2 Mb/s. Rozumiem słowo "do", ale w skład tego wchodzi też 2, 3, 4... Mb/s. Mój router do Livebox 2.0. Komputer odbiera sygnał przez kartę sieciową, która była w zestawie z liveboxem. Czy to 1.2 Mb/s na sekundę, to może być wina tej karty? Niestety, ale nie mam możliwości podłączenia kabla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Z orange masz umowe do 10 MEGABITOW a Steam i wszystkie inne programy pokazuja predkosc w MEGABAJTACH. Czyli skoro pobierasz 1.2 MB w Steam, mnozymy to razy 8 i wychodzi ze predkosc masz 9.6 Mb czyli tyle ile masz w umowie z Orange.Wszystko jasne? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejek214 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 No tak, tak o tym nie pomyślałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Szybki internet i 10 Mbit/s - żartujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Dokładnie. Dostawcy podają prędkość w Mb czyli megabitach. Natomiast wszelkie programy pokazują pobieranie w MB, czyli megabajtach - bo taka jest jednostka miary powszechnie używana na komputerach. Czyli prędkość jaką możesz uzyskać liczymy tak: 10/8 = 1.25MB/s. Wszystko w normie. @piotreek Tak, 10Mb/s to szybki internet. Nie każdy mieszka w centrum dużego miasta, gdzie serwują światłowody, Vectry i inne łącza 100Mb/s. Taka prędkość spokojnie wystarcza do wygodnego przeglądania Sieci i oglądania YT w FHD. Większe prędkości nie mają sensu i liczą się dla tych, co robią kopię Internetu używając torrentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...