Kwazor Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Panowe jest sobie HD3470 w F5SL. Soft od MSI nie widzi karty. Atitool nie wspiera bo za stary. Rivatuner nie widzi. Potrzebuję zmniejszyć zegary.. Edit : AMD GPU tool poradził sobie-- i okazuje się że wiele programów błędnie widzi prędkość rdzenia... i to 3-4 krotnie Edytowane 3 Maja 2015 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 MSIAfterburnerSetup ? EVGA Precision ? +starsze stery do grafy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 TSR widocznie pisałeś w tym samym momencie co ja edytowałem... Też ciekawe że np Everest odczytuje Stan E3 300Mhz 800 ram A jest 110 800. AMD GPU Tool spokojnie sobie poradziło .. Myślałem że to przez grafe mam tak ciepło ale to CPU jedzie po bandzie ( T3400 ) czas szukać Penryna albo softu do PLL-ki ( SETFSB widzi ją ale soft jest płatny ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Myślałem że to przez grafe mam tak ciepło ale to CPU jedzie po bandzie ( T3400 ) czas szukać Penryna albo softu do PLL-ki ( SETFSB widzi ją ale soft jest płatny ) a może słaba wentylacja ? z tego co wiem nawet w nowym tempy potrafiły być dość wysokie + trochę kurzu może jeszcze dokładać ciepła a softem nie skręcisz procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 No właśnie oto mi chodzi ... z 166 zejść na 133/100. ( moge robić drut moda --szukam opisu Socket P ) bo do netu wieczorem dużo nie trzeba,, Chłodzenie czyste ale wiem ze one to miały w naturze (X50SL 5 lat temu ) ale że teraz mam go rozbebeszone to mogę jeszcze VCore przerobić elektrycznie :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 I stare czasy drutmoda wróciły :D Procek miał Vid 1.25 drutem obniżyłem o 0.1V i już lepiej ( stress 1.124V idle 0.95V ). W sumie takiej temperatury nie generuje proc ani GPU tylko całe mobo a wentyl zasysa z wnętrza kompa.. ( w sumie sporo ciągnie na IDLE bez podświetlenia bo 28W... ) Opcje 2 : Jeszcze 0.1V w dół ( wątpie by był stabilny na 2.16Ghz ) / Wyciąć otwór w obudowie pod wentylem... No i 3 opcja : FSB na 533... Opcja 4 kupic 45nm cpu.. Ide druta kłaść na Vid proca.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...