Skocz do zawartości
Kwazor

Jaki soft do HD3470M -AF Rivatuner nie widzą..

Rekomendowane odpowiedzi

Panowe jest sobie HD3470 w F5SL.

Soft od MSI nie widzi karty. Atitool nie wspiera bo za stary. Rivatuner nie widzi.

Potrzebuję zmniejszyć zegary..

Edit : AMD GPU tool poradził sobie-- i okazuje się że wiele programów błędnie widzi prędkość rdzenia... i to 3-4 krotnie

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TSR widocznie pisałeś w tym samym momencie co ja edytowałem...

Też ciekawe że np Everest odczytuje Stan E3 300Mhz 800 ram A jest 110 800.

AMD GPU Tool spokojnie sobie poradziło ..

Myślałem że to przez grafe mam tak ciepło ale to CPU jedzie po bandzie ( T3400 ) czas szukać Penryna albo softu do PLL-ki ( SETFSB widzi ją ale soft jest płatny )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że to przez grafe mam tak ciepło ale to CPU jedzie po bandzie ( T3400 ) czas szukać Penryna albo softu do PLL-ki ( SETFSB widzi ją ale soft jest płatny )

a może słaba wentylacja ? z tego co wiem nawet w nowym tempy potrafiły być dość wysokie + trochę kurzu może jeszcze dokładać ciepła

a softem nie skręcisz procka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie oto mi chodzi ... z 166 zejść na 133/100. ( moge robić drut moda --szukam opisu Socket P  ) bo do netu wieczorem dużo nie trzeba,,

Chłodzenie czyste ale wiem ze one to miały w naturze (X50SL 5 lat temu ) ale że teraz mam go rozbebeszone to mogę jeszcze VCore przerobić elektrycznie :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I stare czasy drutmoda wróciły :D 

Procek miał Vid 1.25  drutem obniżyłem o 0.1V i już lepiej ( stress 1.124V idle 0.95V ).

W sumie takiej temperatury nie generuje proc ani GPU tylko całe mobo a wentyl zasysa z wnętrza kompa.. ( w sumie sporo ciągnie na IDLE bez podświetlenia bo 28W... ) 

Opcje 2 : Jeszcze 0.1V w dół ( wątpie by był stabilny na 2.16Ghz ) / Wyciąć otwór w obudowie pod wentylem...

No i 3 opcja : FSB na 533...

Opcja 4 kupic 45nm cpu..

Ide druta kłaść na Vid proca..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi