bender83 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 W moim domowym NAS-ie padł wentylator. Siedzę dzisiaj od rana i staram się znaleźć wentylator 60x60x15 z PWM (czteropinowa wtyczka) ale jak na razie nie udało mi się znaleźć w Polsce takiego modelu. Czy ktoś może zna jakąś firmę i model, który spełniałby powyższe wymagania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek.p Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Na morelach jest coś takiego http://www.morele.net/papst-60mm-wentylator-612-fl-ultra-silent-pro-612-fl-505804/ W specyfikacji jest napisane, że jest PWM input http://img.ebmpapst.com/products/datasheets/DC-axial-fan-612FL-ENG.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Na box'ie AMD siedzi chyba 60x60x15. Musiałbyś się upewnić http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=amd&search_scope=category-45901&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-e-0402&price_to=10&price_enabled=1 Często są nówki wystawiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Niestety ten PAPST ma inne zasilanie. Ale te z AMD wyglądają obiecująco - zaraz ogarnę temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Nie prościej poszukać dokładnie takiego samego? Chyba ten uszkodzony ma jakieś oznaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Nie prościej poszukać dokładnie takiego samego? Chyba ten uszkodzony ma jakieś oznaczenia. Gdyby to było takie proste pewnie tak bym zrobił. Niestety nie mogę takiego nigdzie znaleźć w PL a nie uśmiecha mi się sprowadzanie głupiego wentylatorka ze stanów, już nawet nie chodzi mi o koszta, ale NAS stoi i nie robi... Edit: okazalo się, że te od AMD mają 70mm. Ale za to znalazłem taki oto wiatrak ( :D ) http://allegro.pl/show_item.php?item=5245473992. Zamówiłem, może będzie ok. Edytowane 4 Maja 2015 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Nie prościej poszukać dokładnie takiego samego? Chyba ten uszkodzony ma jakieś oznaczenia. Kiedyś polowałem na śmigło do sekcji zasilania P5Q DLX. Jak zobaczyłem ile wołają za wentylator promieniowy to gwizdnąłem. ;] @bender83 Żebyś tylko nie zgasił się z inną specyfikacją i startem na wyższym napięciu na tym z aukcji :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Żebyś tylko nie zgasił się z inną specyfikacją i startem na wyższym napięciu na tym z aukcji :P Najwyżej będę dalej szukał. 5 zł to nie majątek a może będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 5 zł za wentyl a ile NAS? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 5 zł za wentyl a ile NAS? :P Ja go dostałem za free z dwoma dyskami, ale z tego co widzę "goły" kosztuje około 600 zł. Z tego co czytałem to ludzie zamawiali te wentylatory przez serwis QNAP-a, ale to na pewno nie będzie 5 zł i na pewno nie przyjdzie szybciej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 Śmiga, jedynie co to musiałem delikatnie przedłużyć kabelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...