Pandzitsu Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Witam, chcę dokupic maksymalnie sensowny setup procek+ płyta główna. Kwota max 2200zł, mogą by używane. Tak, chcę podkręcac procesor i całą resztę ;-) Posiadam- gtx 970 g1 gaming zasilacz be quiet dark power pro 650watt+ 12gb Ramu Corsair Vengeance 1600mhz+ przyzwoitą obudowę. Myślałem wstępnie o i7 4790k, ale nie wiem co sądzic o nowych 6 rdzeniowych i7. Target- komp na ładnych parę lat z ewentualna wymiana grafy za 3lata. Proszę o porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 6 dzeniowe i7 wymagaja ramu ddr4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandzitsu Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Rozumiem, dzięki, a czy warto się na nie przesiadac i wymieniac takze ramy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Serwer? Nie, Renderujesz? Nie, Wirtualne maszyny? Nie, wiec nie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 A co dokladnie teraz masz za cpu? Jesli jakis i5/i7 z serii K nowsze niz 2500k/2600k to bym sie wstrzymal, bo roznica dosc mala w wydajnosci. Moze skylake cos zmieni. Lepiej podkrec do 4ghz+. Jak cos starszego to warto wymienic. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandzitsu Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 mam i5 3550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Przede wszystkim ... do czego napisz? Jak masz i5 2500k@4,5GHz to nie ma sensu na razie a może wyhacz i7 3770K w dobrej cenie. Edytowane 7 Maja 2015 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandzitsu Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Komputer tylko do gier, mam procek i5 3550 3.3ghz, karte graficzna gtx 970 chcialbym pograc w wiedzmina na max detalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Do gier to starczy (3,7ghz masz w turbo). Jedynie jakby udalo Ci sie tanio wymienic na wersje z K w nazwie to zmienilbym i krecil na ~4,5Ghz, a tak to nieoplacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Max detale to nie wiem, co doradzić dopóki nie wyjdzie w praniu. 970-ka na dziś powinna styknąć, jak nie to .. Titan X :P Procek jak napisałem 2500k kręcony lub 3770k. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 800mhz mu nie wielw da aktualnie, bo na stocku procek tez da rade. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandzitsu Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Pytanie czy zakup i7 4790k nie rozwiazałby sprawy procka na długi czas i wtedy tylko za jakies 3 lata wymieniłbym kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 kolejne generacje to srednio 5% zysku wydajnosci. Procesory z k kreca sie do 4,3 - 4,7 ghz w zaleznosci od sztuki, twoj ma w turbo 3,7ghz, wiec zysk ok. 700mhz. Dx 12 niby ma odciazyc cpu, wiec ja narazie bym sie wstrzymal. Jak bedzie brakowac mocy to mozesz zmienic ale tak to nie widze najmniejszego sensu - chyba ze wymiana to max 300zl. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandzitsu Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 To rozumiem ze zamiast ulepszac kompa z i5 3550 do i7 4790k lepiej za te pieniadze kupic sobie PS4 bo tu roznica bedzie znaczaca- pogram w gry ktorych nie ma na PC? :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Lepiej kup Nintendo Wii U niż tą padake. Tam będziesz miał w co grać. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 pandzitsu nie ma sensu nic zmieniac, bo ten procesor i tak jest b. wydajny. Jak bedzie brakowac mocy to beda juz 2 jak nie wiecej kolejnych generacji Intela - chyba ze skylyke czyms zaskoczy. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandzitsu Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Dzięki wielki faktycznie sie wstrzymam, ewentualnie sprzedam 3550 i za doplata max 100 zl kupie 3570k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...