fuxmen Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 mam pytanko czy jakbym skręcął proca na noc bo np. chę sobie coś ściągać ale po co ma się grzać i proc i zasiłka i wogóle to czy po takim skręceniu go do 66 MHZ czy 100 MHZ na magistrali nie odbije się to na jego chodzeniu na defaulcie 133 MHZ??? bo nie chciałbym jakby poźniej nie chciał ruszać na defaulcie proszę o pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 A powiedz mi jak ty sobie to wyobrażasz, ze proc zapamięta jak bylo mu chłodniutko na niskim fsb i sie zbuntuje????? To jakis absurd. To nie ma zadnego znaczenia. Bedziesz miał taką temeraturke (po ponownym powrocie do defaulta) jak miałes. Przecież to sa normalne matematyczne wyliczenia ze ciepło wydziela sie takie a nie inne przy takim to a takim napięciu, częstotliwosci itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 wiesz mi nie chodzi o tempe ale o przyzwyczajenie proca bo słyszałem o jakimś torturowaniu proca napięciem i i po takim torturowaniu chodzi na niższym napięciu niż na początku oczywiście stablinie myślałem, że jak go bedę skręcął to wkońcu się przyzwyczai i nie bezie lotał na def. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 No ja o takim tortutrowaniu nie slyszalem. Ale nie wydaje mi sie to rzeczą która miałaby jakies naukowe poparcie... ale kto wie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a ja czytałem na forum więc dlatego się boję moze ktos sie wypowie jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Im nizsza predkosc tym zdrowiej dla proca istnieje proces zwany wygrzewaniem procka ale jesli zamierzasz underclockowac to bardzo dobrze komputer wtedy chodzi bardzo stabilnie etc Nie ma to najmniejszego wplywu na to jak moze chodzic kiedy indziej rowne dobrze mozna by sie zastanawiac nad tym ze nowe procki w ogole nie chodza w komputerze i czy to aby nie wplywa niekorzystlie na ich osiagi ;P LOL etc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Nie ma to najmniejszego wplywu na to jak moze chodzic kiedy indziej rowne dobrze mozna by sie zastanawiac nad tym ze nowe procki w ogole nie chodza w komputerze i czy to aby nie wplywa niekorzystlie na ich osiagi ;P LOL etc Wytłumacz moze to zdanie albo jakies kropki powstawiaj no ni h.u.y.a nie mozna skumac o co w nim chodzi. dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 właśnie bo nic nie kapuję z tafo zadania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 spokojnie mozesz tak robic. nic mu nie bedzie. niska temp nie wplywa jakos specjalnie na proca jak to ma miejsce przy wygrzewaniu. bedziesz mial mniejszy gorac w pokoju :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a czy niska częstotliwość go nie "zleniwi"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 nie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 no dobra chciałem się upewnić!!!!!! i nie krzycz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ja juz nie raz skrecałem procka na noc i jakos nic mu sie nie dzieje :) mozesz go skrecac bez obaw :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 no to spoko dzięki a czy mogę go skręcić do magiustrali 66 MHZ czy wogóle coś się nie stanie bo mi się nie chce wieczorem cler cmos robić przy bateri Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 no to spoko dzięki a czy mogę go skręcić do magiustrali 66 MHZ czy wogóle coś się nie stanie bo mi się nie chce wieczorem cler cmos robić przy baterimam pytanie: na swojej plytce mozesz ustawic FSB66???? serio? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 no nie wiem pisze w biosie 66/66 ale w miejscach gdzie jest taktowanie proca i pamięci wypisuje n/a / n/a więc nie daje na 66 bo się boję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 no nie wiem pisze w biosie 66/66 ale w miejscach gdzie jest taktowanie proca i pamięci wypisuje n/a / n/a więc nie daje na 66 bo się bojęnie pekaj. jak nie ruszy najwyzej baterie wyjmiesz. nic zlego nie powinno sie stac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 no nie wiem może sie zdecyduje dzisiaj w nocy chodziłn a 100/100 cały otulony kocami o kołudrami żebyby był bezgłośny i miał 45 stopni tylko w budzie 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 no nie wiem może sie zdecyduje dzisiaj w nocy chodziłn a 100/100 cały otulony kocami o kołudrami żebyby był bezgłośny i miał 45 stopni tylko w budzie 33po co Ci te koce i koldry??? :lol: lepiej wentylka spowolnij jak Ci za mocno halasuje. dysk to masz raczej cichy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 wiesz jak go opatule to cisza jakby nie chodził a nie spowolnie na procu bo mi sie nieche robić potencjometra narazie może sobie zrobię, i w zailaczu mi sie tucze to może wsadzę drugiego i obydwa na 5 voltów wtedy nie będę go musiał opatulać :0 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 no nie wiem może sie zdecyduje dzisiaj w nocy chodziłn a 100/100 cały otulony kocami o kołudrami żebyby był bezgłośny i miał 45 stopni tylko w budzie 33A nie możesz po prostu zjechać mnożnikiem na 5 wrzucić magistralę 133i pracować na samym radiatorze? Proc powinien sobie bez problemów dawać radę.... Mój teraz bieg na 201x5 przy 1,5V, czyli znacznie poniżej normy, a że ty masz at 0,13 to puść go na ok. 1000 mhz i 1,3-1,4V i będzie chłodniutko i cichutko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 tak wyczytałeś jaką mam płytę i dodam, że to palomino 0,18 :)tak wyczytałeś jaką mam płytę i dodam, że to palomino 0,18 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...