gsxr1000k8 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Od okolo 10 lat mam internet w multimedii. Kiedys jeszcze na starym komputerze i starym modemie ze stalym laczem 100 kb/s gralem sobie w rozne gry po internecie, komputer nie zachwycal ale gralo sie ok. Od 7 lat mam modem razem z wifi, z ktorego korzysta wiele urzadzen w domu, a moj komputer PC podlaczony jest z modemem za pomoca kabla (wejscie ethernet). I od tego czasu granie w gry przez internet jest zazwyczaj tragiczne. W czasie grania np CS:GO czy Unreal tournament, modele graczy sa jakby zlagowane, wszystko wydaje sie chodzic wolniej, mniej plynniej sie gra niz gdy gra sie w singleplayer. Niemozliwe doslownie jest trafic przeciwnika ktory się rusza, gdyz wszystkie strzaly sa jakby zlagowane, i to wyglada jakby sie strzelalo nie tam przeciwnik aktualnie jest, a obok. Nie mam pojecia czego to jest przyczyna, ale domyslam sie ze cos z modemem? Jednak połączenie wydaje się szybkie : http://www.speedtest.net/my-result/4344762786 Kompletnie nie znam się, ale możliwe że coś z ustawieniami wewnątrz modemu, jest jakiś obciążony czy coś? Jednak problem nie znika gdy nikogo nie ma w domu, lub gdy ktos np. rozmawia przez skype przez wifi (rosnie jedynie ping, ale to jest normalne). Czy ktoś ma może pojęcie czego to może być wina? P.S w czasie granie multiplayer klatki, ping, packet lossy - wszystko pokazuje w grze ze jest ok.. Edytowane 8 Maja 2015 przez gsxr1000k8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Jaka specyfikacja komputera i jaki model modemu, routera jaki ping jest?? Na podstawie czego ci mamy cokolwiek powiedzieć?? Fusy z kawy, herbaty a może kryształowa kula Edytowane 8 Maja 2015 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsxr1000k8 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 No licze na to że ktos się spotkał z podobnym problemem, gdyż gra w trybie offlane chodzi bardzo płynnie a kiedy graj na serwerach internetowych to jest tragedia i płynności gry żadnej nie ma mimo to pokazuje tyle samo fps i ping jest bardzo dobry (około 40). Moj komputer to: procek i5-2300 2.80 ghz grafa geforce 450 gts windows 7 ram 8 gb Modem / router Cisco epc3925 jest do niego kabel podlaczony ethernet z moim PC, jakis kabel od telefonu, i od kablowki. Ktos mi powiedzial ze to moze byc problem z MAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Spróbuj wyłaczyć wifi w routerze może ktoś się podpina kompa skanowałeś w poszukiwaniu robactwa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsxr1000k8 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Robilem formaty, przeinstalowywałem gry nic to nie daje, problem tkwi jakby w modemie / routerze a nie w specyfikacji komputera bo przeciez jak gram offline to strzela sie idealnie płynnie Najgorsze ze nie moge sie dostac do opcji routera gdy wpisuje 192.168.0.1 a chyba inaczej wifi sie nie da wyłączyć. Mam wrazenie że wszystko jest pogmatwane z bramami itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 A nie czasem 192.168.1.1?? Sprawdź w instrukcji adres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsxr1000k8 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Sprawdzalem instrukcje routera i jest 192.168.0.1 a moze byc przyczyna akies poblokowane porty czy cos? ogolnie granie w jakakolwiek gre przez internet to jest jakby granie na delayu. Czego to moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsxr1000k8 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Dzisiaj dzwoniłem do nich to powiedzieli że wejście do routera mam zablokowane -_- i że mam wykonać test tracert z ip serwera na którym gram. Zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...