Skocz do zawartości
Mushu_21

pamiec w telefonie

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :) mam problem. Posiadam telefon LG f60. Ciągle brakuje mi pamieci wewnętrznej. Muzyki nie mam zdjęć niewiele z aplikacji to mam tylko messengera i dalej brak pamięci nawet na głupią gierkę. Zastanawiałam się czy potrzebne są te aplikacje które są automatycznie zainstalowane na telefonie. Kończą mi się pomysły jak zwiekszyc pamięć..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd

Pozwala na przeniesienie części aplikacji na kartę SD. Czasami pojawia się problem, jak telefon się zawiesi i karta jest niepoprawnie odmontowywana w systemie - aplikacje wypadają z androida i trzeba je ponownie instalować. Ogólnie działa, a jak się nie ma, co się lubi, to się lubi co się ma.

@Jonas - a co ma wspólnego system operacyjny z małą ilością wbudowanego flasha? Na WP czy symbianie byłoby lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Android też nie, chyba że mówimy o androidzie dostarczonym przez operatora gsm, z 37 ujowo napisanymi aplikacjami, których nie da się wyłączyć, odisntalować ani nic. Sam android to całkiem sprytnie zrobiony linux i po roocie jest całkiem funkcjonalnym systemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie znam się na tym i nie obchodzi mnie to.

Nie kupiłbym samochodu, w którym żeby jeździć szybciej niż 120 km/h i zużywać mniej niż 25 litrów na sto, musiałbym zrobić swap silnika i kompleksową wymianę zawieszenia.

Ale ale, my tu sobie beztrosko popierdujemy, a nie wiadomo nawet czy autorka już sprzedała tego LG czy może nadal się chlasta rzeźbiąc w ekskrementach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG F60 ma 4 GB pamięci wbudowanej .

Pytanie ile jest dostępne dla usera i jak jest ona podzielona .

Przeszukaj telefon pod kątem niepotrzebebnych plików np. pliki tymczasowe czy miniatury zdjęć .

U mnie np. w katalogu w którym lądują zdjęcia robione z aparatu ( z reguły nazywa się on DCIM ) plik odpowiedzialny za miniatury rozrastał się bardzo mocno .

Możesz też użyć jakiegoś programu czyszczącego np. Clean Master .

Z bardziej zaawansowanych rzeczy to wgranie czystego romu zamiast wersji brandowanej od operatora , opcjonalnie wersji custom .

Do tego apka podana w poście #3 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jest malo miejsca wydzielone na system, bo wszelkiego rodzaju apki instalują sie wlasnie tam. Tutaj pomoze jedynie custom rom, albo jakis stock w wersji debloated.

Edytowane przez DarkSoul88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma F60. Jest mega problem z miejscem, a od androida 5.0 nie da się przenosić aplikacji. Inna kwestia, że np. Nexus 4 oferuje pamięć dynamiczną (bez podziału).

Pozostaje szukanie obejścia na forach poświęconym f60.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi