Mushu_21 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Hej :) mam problem. Posiadam telefon LG f60. Ciągle brakuje mi pamieci wewnętrznej. Muzyki nie mam zdjęć niewiele z aplikacji to mam tylko messengera i dalej brak pamięci nawet na głupią gierkę. Zastanawiałam się czy potrzebne są te aplikacje które są automatycznie zainstalowane na telefonie. Kończą mi się pomysły jak zwiekszyc pamięć.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Atrapa systemu operacyjnego o nazwie Kałdroid tak już ma. Sprzedaj to i kup sobie normalny telefon. Należy się 50 zł za poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd Pozwala na przeniesienie części aplikacji na kartę SD. Czasami pojawia się problem, jak telefon się zawiesi i karta jest niepoprawnie odmontowywana w systemie - aplikacje wypadają z androida i trzeba je ponownie instalować. Ogólnie działa, a jak się nie ma, co się lubi, to się lubi co się ma. @Jonas - a co ma wspólnego system operacyjny z małą ilością wbudowanego flasha? Na WP czy symbianie byłoby lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 WP ani Symbian nie pożerają zasobów dla samego pożerania. Nie wiem czemu tak się dzieje, nie znam się na tym i nie obchodzi mnie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Android też nie, chyba że mówimy o androidzie dostarczonym przez operatora gsm, z 37 ujowo napisanymi aplikacjami, których nie da się wyłączyć, odisntalować ani nic. Sam android to całkiem sprytnie zrobiony linux i po roocie jest całkiem funkcjonalnym systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 nie znam się na tym i nie obchodzi mnie to.Nie kupiłbym samochodu, w którym żeby jeździć szybciej niż 120 km/h i zużywać mniej niż 25 litrów na sto, musiałbym zrobić swap silnika i kompleksową wymianę zawieszenia. Ale ale, my tu sobie beztrosko popierdujemy, a nie wiadomo nawet czy autorka już sprzedała tego LG czy może nadal się chlasta rzeźbiąc w ekskrementach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Nie wiem czemu tak się dzieje, nie znam się na tym i nie obchodzi mnie to. To po co się w ten sposób uzewnętrzniasz w tym temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Należy się 50 zł za poradę.Wiesz jak jest, hajs musi się zgadzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 LG F60 ma 4 GB pamięci wbudowanej . Pytanie ile jest dostępne dla usera i jak jest ona podzielona . Przeszukaj telefon pod kątem niepotrzebebnych plików np. pliki tymczasowe czy miniatury zdjęć . U mnie np. w katalogu w którym lądują zdjęcia robione z aparatu ( z reguły nazywa się on DCIM ) plik odpowiedzialny za miniatury rozrastał się bardzo mocno . Możesz też użyć jakiegoś programu czyszczącego np. Clean Master . Z bardziej zaawansowanych rzeczy to wgranie czystego romu zamiast wersji brandowanej od operatora , opcjonalnie wersji custom . Do tego apka podana w poście #3 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Moim zdaniem jest malo miejsca wydzielone na system, bo wszelkiego rodzaju apki instalują sie wlasnie tam. Tutaj pomoze jedynie custom rom, albo jakis stock w wersji debloated. Edytowane 12 Maja 2015 przez DarkSoul88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mushu_21 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 wyczysciłam WSZYSTKO co sie tylko dało i nie było potrzebne. zostawiłam tylko te paki co od poczatku były zainstalowane np muzyka play itp.. i tu jest pytanie czy mozna je odinstalowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Kolega ma F60. Jest mega problem z miejscem, a od androida 5.0 nie da się przenosić aplikacji. Inna kwestia, że np. Nexus 4 oferuje pamięć dynamiczną (bez podziału). Pozostaje szukanie obejścia na forach poświęconym f60. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mushu_21 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 A może doradzicie jak przenieść zdj z telefonu na kartę pamięci? Nie widzę takiej opcji w galerii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 Użyj jakiegoś menadżera plików, względnie wspomóż się komputerem ;) @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...