kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Mam do wyboru dwie karty: Pierwsza to; PixelView GeForceFX 5200 Ultimate 128DDR TV/DVI LINK Druga to; Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 TV GS LINK Mam mały problem - nie wiem co wybrać. Wiem, że 3-jeczka jest troszeczke szybsza od FX-a5200, ale poświęcił bym te 1000 3dmarków na rzecz obsługi dx 9.0 ps vs 2.0 - patrze na przyszłość. Jak wy byście postąpili? Wiem, że były podobne posty o tym temacie - czytałem je, ale mi chodzi o te dwa modele kart. PS1 - Radeon 9100 odpada bo go ATI z.j.e.**** PS2 - Żadne posty w stylu - dołóż jeszcze 400zł i kup xxx Bój toczy się tylko między tymi dwiema kartami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 po pierwsze ten prolink nie bedzie sie tak krecil jak gainward po 2 różnica bedzie wieksza niz 1000 3dmarks. po 3 trzy lata gwary dla gf3 ti po 4 jestem szczesliwym posiadaczem gf3 ti (miałem tez chetke na fx 5200 ale jednak sie nie przesiadłem - posiadanie takiego kastrata jakim jest fx5200 mnie nie cieszy) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a ja na twoim miejscu bym zmienil zwazajac na fak jak ten twoj sie cienko kreci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 po pierwsze ten prolink nie bedzie sie tak krecil jak gainward po 2 różnica bedzie wieksza niz 1000 3dmarks. po 3 trzy lata gwary dla gf3 ti po 4 jestem szczesliwym posiadaczem gf3 ti (miałem tez chetke na fx 5200 ale jednak sie nie przesiadłem - posiadanie takiego kastrata jakim jest fx5200 mnie nie cieszy) :lol: Więcej!? ciekawe patrz podpisz 9,5 na procu 1800 :twisted: kto będzie jechał za 3 lata na jakimś gf 3 ti 200 total bezsens 8O hmmm kastrat???? to tylko mniej taktowany GF fx 5600 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a ja na twoim miejscu bym zmienilNA CO? zwazajac na fak jak ten twoj sie cienko kreciCzy ja wiem, wynik w 3dmarku nie jest taki zły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 pavelek ma rację... Czy ten FX5200 to naprawde taka kaszana? Nie wierzę, jeśli by nie obsługiwał dx 9.0 i ps vs 2.0 to bym się nie zastanawiał i brał 3ti ale tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 po pierwsze ten prolink nie bedzie sie tak krecil jak gainward po 2 różnica bedzie wieksza niz 1000 3dmarks. po 3 trzy lata gwary dla gf3 ti po 4 jestem szczesliwym posiadaczem gf3 ti (miałem tez chetke na fx 5200 ale jednak sie nie przesiadłem - posiadanie takiego kastrata jakim jest fx5200 mnie nie cieszy) :lol: Więcej!? ciekawe patrz podpisz 9,5 na procu 1800 :twisted: kto będzie jechał za 3 lata na jakimś gf 3 ti 200 total bezsens 8O hmmm kastrat???? to tylko mniej taktowany GF fx 5600 :twisted: a kto za 3 lata bedzie jechał na fx 5200???argument zupełnie nie trafiony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 pavelek ma rację... Czy ten FX5200 to naprawde taka kaszana? Nie wierzę, jeśli by nie obsługiwał dx 9.0 i ps vs 2.0 to bym się nie zastanawiał i brał 3ti ale tak...Markowy to na pewno nie kasza i tyle :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Wez tego FX Podobno idze bez problemy na 300/600 a wtedy juz pokazoje pazukrki. Ma go ktos na forum i bardzo go sobie chwali. GF3 to krok w przeszlosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Wez tego FX Podobno idze bez problemy na 300/600 a wtedy juz pokazoje pazukrki. Ma go ktos na forum i bardzo go sobie chwali. GF3 to krok w przeszloscDobrze gadasz Combat :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Więcej!? ciekawe patrz podpisz 9,5 na procu 1800 :twisted: kto będzie jechał za 3 lata na jakimś gf 3 ti 200 total bezsens 8O hmmm kastrat???? to tylko mniej taktowany GF fx 5600 :twisted: No jasne mniej taktowany GF Fx5600 , pomijająć fakt braku kompresji koloru i bufora Z i większego wymiaru technologicznego 0.15um i "nieco" mniejszej liczby tranzystorów 47mln , fx5600 ma ich 75mln , ale co tam takie drobne zabiegi można pominąć co to jest ? W sumie nic , po co to brać po uwage ? To tylko drobniutkie ciencia , które zupełnie sie nie odbijają na wydajnosci , więc praktycznie FX5200 od FX5600 różni sie taktowaniem. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 po pierwsze ten prolink nie bedzie sie tak krecil jak gainward po 2 różnica bedzie wieksza niz 1000 3dmarks. po 3 trzy lata gwary dla gf3 ti po 4 jestem szczesliwym posiadaczem gf3 ti (miałem tez chetke na fx 5200 ale jednak sie nie przesiadłem - posiadanie takiego kastrata jakim jest fx5200 mnie nie cieszy) :lol: Więcej!? ciekawe patrz podpisz 9,5 na procu 1800 :twisted: kto będzie jechał za 3 lata na jakimś gf 3 ti 200 total bezsens 8O hmmm kastrat???? to tylko mniej taktowany GF fx 5600 :twisted: hmm zrobilem compare z twoim konfigiem i widze ze ten wynik osiagniety jest zliczony tylko z 4 testow a co z pozostalymi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Tylko nie RADEON 9100 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 po pierwsze ten prolink nie bedzie sie tak krecil jak gainward po 2 różnica bedzie wieksza niz 1000 3dmarks. po 3 trzy lata gwary dla gf3 ti po 4 jestem szczesliwym posiadaczem gf3 ti (miałem tez chetke na fx 5200 ale jednak sie nie przesiadłem - posiadanie takiego kastrata jakim jest fx5200 mnie nie cieszy) :lol: Więcej!? ciekawe patrz podpisz 9,5 na procu 1800 :twisted: kto będzie jechał za 3 lata na jakimś gf 3 ti 200 total bezsens 8O hmmm kastrat???? to tylko mniej taktowany GF fx 5600 :twisted: hmm zrobilem compare z twoim konfigiem i widze ze ten wynik osiagniety jest zliczony tylko z 4 testow a co z pozostalymi? Eeeee tylko po co :P inetersuje cię vertex i te inne to Ci dam marka 2k3 tam jest wszystko 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 hmm zrobilem compare z twoim konfigiem i widze ze ten wynik osiagniety jest zliczony tylko z 4 testow a co z pozostalymi?3DMark score = (Game1LowDetail + Game2LowDetail + Game3LowDetail) * 10 + (Game1HighDetail + Game2HighDetail + Game3HighDetail + Game4) * 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Więcej!? ciekawe patrz podpisz 9,5 na procu 1800 :twisted: kto będzie jechał za 3 lata na jakimś gf 3 ti 200 total bezsens 8O hmmm kastrat???? to tylko mniej taktowany GF fx 5600 :twisted: No jasne mniej taktowany GF Fx5600 , pomijająć fakt braku kompresji koloru i bufora Z i większego wymiaru technologicznego 0.15um i "nieco" mniejszej liczby tranzystorów 47mln , fx5600 ma ich 75mln , ale co tam takie drobne zabiegi można pominąć co to jest ? W sumie nic , po co to brać po uwage ? To tylko drobniutkie ciencia , które zupełnie sie nie odbijają na wydajnosci , więc praktycznie FX5200 od FX5600 różni sie taktowaniem. :lol:Sorry za wprowadzanie w błąd :cry: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Wez tego FX Podobno idze bez problemy na 300/600 a wtedy juz pokazoje pazukrki. Ma go ktos na forum i bardzo go sobie chwali. GF3 to krok w przeszloscDobrze gadasz Combat :twisted: goowno prawda!!! co ci da d9, jeżeli w grze będziesz mieć 5 FPS??? Pytam się co??? GOOWNO!!! A FX pokazuje pazurki po podkręceniu na 450/800. Na C.H.U.J komuś obsługa d9, jeżeli i tak nie wykorzysta tego! A krokiem w przeszłość jest kupno słabszej karty czyli fx. Ten gainward z tematu ma oryginalnie tektowanie 200/450, a spokojnie biega na 250/550. FX to K.U.P.A i to jeszcze rzadka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Wez tego FX Podobno idze bez problemy na 300/600 a wtedy juz pokazoje pazukrki. Ma go ktos na forum i bardzo go sobie chwali. GF3 to krok w przeszloscDobrze gadasz Combat :twisted: goowno prawda!!! co ci da d9, jeżeli w grze będziesz mieć 5 FPS??? Pytam się co??? GOOWNO!!! A FX pokazuje pazurki po podkręceniu na 450/800. Na C.H.U.J komuś obsługa d9, jeżeli i tak nie wykorzysta tego! A krokiem w przeszłość jest kupno słabszej karty czyli fx. Ten gainward z tematu ma oryginalnie tektowanie 200/450, a spokojnie biega na 250/550. FX to K.U.P.A i to jeszcze rzadka Zajebioza a może na GF 3 ti 200 ta gra będzie biegać 2 FPS i co!!!!??? 50% przewaga i widzisz :twisted: a kupa taka sama jak twoje posty :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 goowno prawda!!! co ci da d9, jeżeli w grze będziesz mieć 5 FPS??? Pytam się co??? GOOWNO!!! A FX pokazuje pazurki po podkręceniu na 450/800. Na C.H.U.J komuś obsługa d9, jeżeli i tak nie wykorzysta tego! A krokiem w przeszłość jest kupno słabszej karty czyli fx. Ten gainward z tematu ma oryginalnie tektowanie 200/450, a spokojnie biega na 250/550. FX to K.U.P.A i to jeszcze rzadkaTo samo można powiedzieć o celeronie :lol: Człowieku nie podniecaj sie tak , możesz to samo powiedzieć bez emocji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 goowno prawda!!! co ci da d9, jeżeli w grze będziesz mieć 5 FPS??? Pytam się co??? GOOWNO!!! A FX pokazuje pazurki po podkręceniu na 450/800. Na C.H.U.J komuś obsługa d9, jeżeli i tak nie wykorzysta tego! A krokiem w przeszłość jest kupno słabszej karty czyli fx. Ten gainward z tematu ma oryginalnie tektowanie 200/450, a spokojnie biega na 250/550. FX to K.U.P.A i to jeszcze rzadka Dobrze powiedziane 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Kazdy i tak bedzie swoje chwalil. Ale zobacz jak na takim gf3 bedziesz mial w jakies grze 50 fps a fx 40-45 to na fx wlaczysz sobie aniso i AA i bedziesz mial 30-35 fps( co nadal pozwala naz z ajebsta gre). A na tym gf3 bedziesz mial 15fps( a z tym juz niezagrasz) Fakt jest taki ze najnowszych gierek zadna z tych kart niepociagnie w High det, ale mysle ze pomimo tego fx bedzie lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Hmmmm, czy ktoś z Was posiadał którąkolwiek kartę GeForce FX 5200 że tak się wypowiada? Przecież od dwóch tygodni siedzę nad testami tych kart i o dziwo bardzo mile mnie zaskoczyły! Fakt, nie jest to wydajność RADEONa 9800PRO czy GeForce FX 5900 Ultra, ale opamiętajcie się! Obsługa DX9 jest? JEST! Wydajność jest? Pewnie że tak! PS w AA i anizo to nawet GF 4 ti 4200 wymięka :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Kazdy i tak bedzie swoje chwalil. Ale zobacz jak na takim gf3 bedziesz mial w jakies grze 50 fps a fx 40-45 to na fx wlaczysz sobie aniso i AA i bedziesz mial 30-35 fps( co nadal pozwala naz z ajebsta gre). A na tym gf3 bedziesz mial 15fps( a z tym juz niezagrasz) Fakt jest taki ze najnowszych gierek zadna z tych kart niepociagnie w High det, ale mysle ze pomimo tego fx bedzie lepszy. I właśnie tym się kieruje, [gluteus maximus] mi z tych 5fpsów więcej jak gra będzie wyglądała miernie... Wydaje mi się że zanidługo będzie to taka różnica w jakości obrazu jaka jest teraz między kartami obsługującymi ps i vs i ich nie obsługującymi - czyt - GF4MX... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 No właśnie co za różnica czzy 70 FPS czy 80 w UT 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Kazdy i tak bedzie swoje chwalil. Ale zobacz jak na takim gf3 bedziesz mial w jakies grze 50 fps a fx 40-45 to na fx wlaczysz sobie aniso i AA i bedziesz mial 30-35 fps( co nadal pozwala naz z ajebsta gre). A na tym gf3 bedziesz mial 15fps( a z tym juz niezagrasz) Fakt jest taki ze najnowszych gierek zadna z tych kart niepociagnie w High det, ale mysle ze pomimo tego fx bedzie lepszy. I właśnie tym się kieruje, <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mi z tych 5fpsów więcej jak gra będzie wyglądała miernie... Wydaje mi się że zanidługo będzie to taka różnica w jakości obrazu jaka jest teraz między kartami obsługującymi ps i vs i ich nie obsługującymi - czyt - GF4MX... Bierz FXa i tyle! Widzialm w twoim podpisie ze masz 9500pkt czyli tyle co pavel na procku 2000+ Czyli chyba nic nadzwyczjanego zobacz ile masz fps z Nature na tym gf3 a ile on ma.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 tak iwec ja ci proponuje FX 5200 jednak. GF3 naprawde nie warto byle tylko ten FX-sio by 128-bit to bedzie wypasik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 będzie 128bitowy, a jeśli macie coś do prolinka to wezme winfasta/asusa bo są w podobnych cenach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 będzie 128bitowy, a jeśli macie coś do prolinka to wezme winfasta/asusa bo są w podobnych cenach.Może i zarąbisty jest tesh prolink ale jedno jest pewne że winfast jest b.dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Biorę FX-a, postanmowiłem, tylko teraz jeszcze zastanowie się nad firmą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Biorę tą kartę: Albatron GF FX 5200 Ultra 128MB DDR AGPx8 TV/DVI Kolesie w tym teście ->LINK<- wykręcili ją na ponad 11,000 3dmarków Default - 325/650 @ 375Mhz/720Mhz Więc chyba nieźle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...