Skocz do zawartości
kucyk

FX 5200 vs. GF3Ti200

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wyboru dwie karty:

Pierwsza to;

PixelView GeForceFX 5200 Ultimate 128DDR TV/DVI

LINK

Druga to;

Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 TV GS

LINK

Mam mały problem - nie wiem co wybrać. Wiem, że 3-jeczka jest troszeczke szybsza od FX-a5200, ale poświęcił bym te 1000 3dmarków na rzecz obsługi dx 9.0 ps vs 2.0 - patrze na przyszłość. Jak wy byście postąpili?

Wiem, że były podobne posty o tym temacie - czytałem je, ale mi chodzi o te dwa modele kart.

PS1 - Radeon 9100 odpada bo go ATI z.j.e.****

PS2 - Żadne posty w stylu - dołóż jeszcze 400zł i kup xxx

Bój toczy się tylko między tymi dwiema kartami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze ten prolink nie bedzie sie tak krecil jak gainward

po 2 różnica bedzie wieksza niz 1000 3dmarks.

po 3 trzy lata gwary dla gf3 ti

po 4 jestem szczesliwym posiadaczem gf3 ti (miałem tez chetke na fx 5200 ale jednak sie nie przesiadłem - posiadanie takiego kastrata jakim jest fx5200 mnie nie cieszy) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 4 jestem szczesliwym posiadaczem gf3 ti (miałem tez chetke na fx 5200 ale jednak sie nie przesiadłem - posiadanie takiego kastrata jakim jest fx5200 mnie nie cieszy) :lol:

Więcej!? ciekawe patrz podpisz 9,5 na procu 1800 :twisted:

kto będzie jechał za 3 lata na jakimś gf 3 ti 200 total bezsens 8O

hmmm kastrat???? to tylko mniej taktowany GF fx 5600 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kto za 3 lata bedzie jechał na fx 5200???argument zupełnie nie trafiony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pavelek ma rację... Czy ten FX5200 to naprawde taka kaszana? Nie wierzę, jeśli by nie obsługiwał dx 9.0 i ps vs 2.0 to bym się nie zastanawiał i brał 3ti ale tak...

Markowy to na pewno nie kasza i tyle :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne mniej taktowany GF Fx5600 , pomijająć fakt braku kompresji koloru i bufora Z i większego wymiaru technologicznego 0.15um i "nieco" mniejszej liczby tranzystorów 47mln , fx5600 ma ich 75mln , ale co tam takie drobne zabiegi można pominąć co to jest ? W sumie nic , po co to brać po uwage ? To tylko drobniutkie ciencia , które zupełnie sie nie odbijają na wydajnosci , więc praktycznie FX5200 od FX5600 różni sie taktowaniem. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm zrobilem compare z twoim konfigiem i widze ze ten wynik osiagniety jest zliczony tylko z 4 testow a co z pozostalymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm zrobilem compare z twoim konfigiem i widze ze ten wynik osiagniety jest zliczony tylko z 4 testow a co z pozostalymi?

Eeeee tylko po co :P inetersuje cię vertex i te inne to Ci dam marka 2k3 tam jest wszystko 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3DMark score = (Game1LowDetail + Game2LowDetail + Game3LowDetail) * 10 + (Game1HighDetail + Game2HighDetail + Game3HighDetail + Game4) * 20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne mniej taktowany GF Fx5600 , pomijająć fakt braku kompresji koloru i bufora Z i większego wymiaru technologicznego 0.15um i "nieco" mniejszej liczby tranzystorów 47mln , fx5600 ma ich 75mln , ale co tam takie drobne zabiegi można pominąć co to jest ? W sumie nic , po co to brać po uwage ? To tylko drobniutkie ciencia , które zupełnie sie nie odbijają na wydajnosci , więc praktycznie FX5200 od FX5600 różni sie taktowaniem. :lol:
Sorry za wprowadzanie w błąd :cry: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez tego FX Podobno idze bez problemy na 300/600 a wtedy juz pokazoje pazukrki. Ma go ktos na forum i bardzo go sobie chwali.  GF3 to krok w przeszlosc

Dobrze gadasz Combat :twisted:

goowno prawda!!! co ci da d9, jeżeli w grze będziesz mieć 5 FPS???

Pytam się co??? GOOWNO!!! A FX pokazuje pazurki po podkręceniu na 450/800. Na C.H.U.J komuś obsługa d9, jeżeli i tak nie wykorzysta tego!

A krokiem w przeszłość jest kupno słabszej karty czyli fx. Ten gainward z tematu ma oryginalnie tektowanie 200/450, a spokojnie biega na 250/550.

FX to K.U.P.A i to jeszcze rzadka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez tego FX Podobno idze bez problemy na 300/600 a wtedy juz pokazoje pazukrki. Ma go ktos na forum i bardzo go sobie chwali.  GF3 to krok w przeszlosc

Dobrze gadasz Combat :twisted:

Pytam się co??? GOOWNO!!! A FX pokazuje pazurki po podkręceniu na 450/800. Na C.H.U.J komuś obsługa d9, jeżeli i tak nie wykorzysta tego!

A krokiem w przeszłość jest kupno słabszej karty czyli fx. Ten gainward z tematu ma oryginalnie tektowanie 200/450, a spokojnie biega na 250/550.

Zajebioza a może na GF 3 ti 200 ta gra będzie biegać 2 FPS i co!!!!??? 50% przewaga i widzisz :twisted: a kupa taka sama jak twoje posty :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FX to K.U.P.A i to jeszcze rzadkaTo samo można powiedzieć o celeronie :lol: Człowieku nie podniecaj sie tak , możesz to samo powiedzieć bez emocji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze powiedziane 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy i tak bedzie swoje chwalil. Ale zobacz jak na takim gf3 bedziesz mial w jakies grze 50 fps a fx 40-45 to na fx wlaczysz sobie aniso i AA i bedziesz mial 30-35 fps( co nadal pozwala naz z ajebsta gre). A na tym gf3 bedziesz mial 15fps( a z tym juz niezagrasz)

Fakt jest taki ze najnowszych gierek zadna z tych kart niepociagnie w High det, ale mysle ze pomimo tego fx bedzie lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm, czy ktoś z Was posiadał którąkolwiek kartę GeForce FX 5200 że tak się wypowiada?

Przecież od dwóch tygodni siedzę nad testami tych kart i o dziwo bardzo mile mnie zaskoczyły! Fakt, nie jest to wydajność RADEONa 9800PRO czy GeForce FX 5900 Ultra, ale opamiętajcie się! Obsługa DX9 jest? JEST! Wydajność jest? Pewnie że tak!

PS w AA i anizo to nawet GF 4 ti 4200 wymięka :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy i tak bedzie swoje chwalil. Ale zobacz jak na takim gf3 bedziesz mial w jakies grze 50 fps a fx 40-45 to na fx wlaczysz sobie aniso i AA i bedziesz mial 30-35 fps( co nadal pozwala naz z ajebsta gre). A na tym gf3 bedziesz mial 15fps(  a z tym juz niezagrasz)

Fakt jest taki ze najnowszych gierek zadna z tych kart niepociagnie w High det, ale mysle ze pomimo tego fx bedzie lepszy.

I właśnie tym się kieruje, [gluteus maximus] mi z tych 5fpsów więcej jak gra będzie wyglądała miernie...

Wydaje mi się że zanidługo będzie to taka różnica w jakości obrazu jaka jest teraz między kartami obsługującymi ps i vs i ich nie obsługującymi - czyt - GF4MX...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy i tak bedzie swoje chwalil. Ale zobacz jak na takim gf3 bedziesz mial w jakies grze 50 fps a fx 40-45 to na fx wlaczysz sobie aniso i AA i bedziesz mial 30-35 fps( co nadal pozwala naz z ajebsta gre). A na tym gf3 bedziesz mial 15fps(  a z tym juz niezagrasz)

I właśnie tym się kieruje, <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mi z tych 5fpsów więcej jak gra będzie wyglądała miernie...

Wydaje mi się że zanidługo będzie to taka różnica w jakości obrazu jaka jest teraz między kartami obsługującymi ps i vs i ich nie obsługującymi - czyt - GF4MX...

Bierz FXa i tyle! Widzialm w twoim podpisie ze masz 9500pkt czyli tyle co pavel na procku 2000+ Czyli chyba nic nadzwyczjanego zobacz ile masz fps z Nature na tym gf3 a ile on ma....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...