Skocz do zawartości
ArTmol

GTX 960 czy R9 280

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że troszkę niżej jest również taki sam post, ale zakładam swój, ponieważ zależy mi również na kulturze pracy. Od 6lat posiadam laptopa który pod obciążeniem osiąga max. 42 decybele. Jestem bardzo wrażliwy na głośną pracę z racji, iż często korzystam z komputera w godzinach nocnych kiedy wszyscy śpią. Myślałem nad R9 280 Sapphire lub GTX 960 Strix. Karta będzie połączona z i5 2500k lub i5 4460. Do GTX 960 ciągnie mnie kultura pracy, pobór prądu i gratis gra, a z drugiej strony do AMD wydajność=cena. W laptopie mam GT220M i od tylu lat nie narzekam na kartę (no tak co może powiedzieć użytkownik karty graficznej w laptopie który nie może odpalić wiedźmina 2 :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę na Morelach różnica miedzy GTX 960 Strix a R9 280 Sapphire wynosi 15 zł, więc biorąc pod uwagę pobór prądu (wydajność mniej więcej taka sama) wybrałbym Geforce'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Na dniach będę zamawiał komputer w sklepie morele.net. Od kilku już dni miałem złożony zestaw z kartą graficzną w koszyku jednak dzisiaj sobie przeglądam morele i okazało się, że GTX 960 od MSI w kolorystyce białej już nie ma. Tak się przedstawia koszyk http://www.morele.net/inventory/info/vjvcHR/. W gry które będę grał to Wiedźmin 3, GTA V, CS:GO. I dodatkowo do tego zestawu jeszcze monitor w kwocie tak +/- 400zł do powyższych gier.

Edytowane przez ArTmol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszny dla mnie trochę ten argument że nie ma w białej kolorystyce nie masz okna w tej obudowie to co za różnica?? Ile chcesz wydac na nowego PC razem z monitorem lepiej napisz to ludzie ci pomogą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autorowi chodziło o to ze ten biały msi był najtańszym niereferentem gtx960 którego dało się kupić niedawno za mniej niż 815zl, a dla porównania karty od gigabyte czy innych były o prawie 100zl droższe natomiast referenty z turbina 20 zł tańsze.

Tapatapatap Note 2

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi