nosweratu Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 Witam szukam klawiatury i myszy bezprzewodowej - zestaw ogólnego zastosowania - niemniej zdarza mi się też grać w gry FPS - (bf3 , cs) - wiem że tu myszki bezprzewodowe kuleją - myślałem więc o czymś konkretnym typu logitech 700s (nie jestem profesjonalnym graczem) - nie mam ambicji w tej dziedzinie - zostaje przy mojej obecnej pracy :> Co do kalwiatury to dobrze pisało mi się na Microsoft curve 2000 - czy szukanie czegoś takiego jest dobrym pomysłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) (...)zdarza mi się też grać w gry FPS - (bf3 , cs) - wiem że tu myszki bezprzewodowe kuleją Co za bzdura... - myślałem więc o czymś konkretnym typu logitech 700s Logitech g700s pod względem technicznym jest świetną myszką, ale kupując ją licz się z tym, że nie będziesz instalował do niej oprogramowania - obecne drivery to najgorszy badziew, które nie dość, że słabo działają same w sobie, to na dodatek powodują czasami spory lag systemu, co przenosi się również na gry - Twoja postać przez kilka sekund nie reaguje na żadne komendy, a po chwili zaczyna odtwarzać wszystkie kolejno wciśnięte klawisze, co często może zakończyć się Twoją śmiercią. Usunięcie sterów automatycznie usuwa również i ten problem, ale tracisz wtedy możliwość zaawansowanego ustawiania myszki. Edytowane 11 Maja 2015 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 To co proponujesz zamiast 700s? jaką klawiaturę - a dodam że i klawiatura i mysz powinny być ciche - bo mnie żona razem z kompem wyśle w kosmos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 jakieś propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Tak jak powiedziałem - G700s to świetna mysz, a jak raz ją ustawię i zapiszę te opcje w pamięci myszy, to mogę po prostu wyłączyć drivery i problem znika. Co do klawiatur bezprzewodowych, to się nie wypowiadam. Klawiatura jest dla mnie na tyle "stacjonarnym" urządzeniem, że kabel mi nie przeszkadza. Z przewodowych to mogę polecić K8100 v.2 od Gigabyte'a - bardzo wygodna i ma w komplecie sylikonową nakładkę, która bardzo się przydaje, gdy się je przy kompie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 mi zależy na redukcji kabli + klawiatura musi być cicha bo niestety dziecko dostało mój pokój a ja przeniosłem się do sypialni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Właśnie dlatego polecam K8100. Klawiatura jest super cicha, gdy nałoży się na nią tą nakładkę. A i "feedback" jest całkiem niezły, za sprawą dobrych sprężyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 a jak z cichością 700s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 Klik taki, jak w większości logów, czyli dość cichy. A rolka ma 2 tryby - w jednym terkocze, ale możesz przełączyć ją na fast roll, i wtedy nie wydaje żadnego dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 zestaw musi być bardzo cichy (lokacja w sypialni) - obecny x750 - ma niestety wyraźny klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 Jak chcesz bezgłośną myszkę, to obawiam się, że tylko z przyciskami dotykowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) przyciski dotykowe odpadają - dalej zastanawiam się jaka jest różnica w głośności 700s vs mój obecny x750 to co znalazłem: Klawiatura Modecom MC-800GRapoo 5G E9270PLogitech MK520 (to zestaw mysz i klawiatura... ale jedynie klawka mi by była potrzebna) Edytowane 25 Maja 2015 przez nosweratu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Podbijam + jaką polecicie klawiaturę nożycową (rozumiem że taka będzie najcichsza...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...