Imas Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Witam. Ostatnio trafiłem w sklepie na zakrzywiony 27calowy monitor Samsunga Curved.Ogólnie mi się spodobał ale czy mógłby ktoś się na temat tych zakrzywionych monitorów wypowiedzieć? Daje to coś czy jest to tylko chwyt marketingowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Dla takiej wielkości szukaj czegoś z większą rozdzielczością przynajmniej 1440 lini w poziomie. Co do odczuć, musiałbyś osobiście przejść się i obadać, bo to że jednemu spasuje nie oznacza, że akurat Tobie. Osobiście wątpię by na tych 27" zakrzywienie było jakieś mocno zauważalne, czy też spadłbym z krzesła po obejrzeniu. Inna sprawa, że mnie to nie rusza nawet na 65" TV. Pooglądaj na youtubie np: Edytowane 12 Maja 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imas Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 A rozdzielczość 1920x1080 nie pasuję do takiej wielkości monitora. Będą pojawiały się jakieś czarne pasy w grach czy coś w tym stylu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Rozdziałka 1080p przy 27" to po prostu za mało. Będziesz miał spory rozmiar piksela. Do 27" minimum to 2560x1440. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Tylko do rozdziałki 2560 w grach trzeba mieć sprzęt. Ewentualnie walnąć sobie 1280x720 i mieć piksele jeszcze większe, niż 32 cale FHD :D Temat wałkowany milion razy przy każdej okazji monitorów powyżej 24 cali, więc nie będę zaczynał od nowa. Poczytaj, przemyśl, jak masz możliwość, to obejrzyj u znajomych lub w sklepie. Pooglądaj jak działa skalowanie pulpitu. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Jeszcze jest DSR i płacz że mam za słabego kompa hłehłehłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...