glegus96 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Witam,Menażer zadań po włączeniu widoku szczegółowego (W 8.1) wisi kilka sekund po czym się wyłącza. Do tego zaobserwowałem rwanie obrazu i dźwięku w losowych momentach użytkowania (dźwięk brzmi jak podczas zwiechy komputera, a obraz jest zamrożony) trwające parę sekund. Jakieś rady? Edytowane 14 Maja 2015 przez glegus96 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Sprawdź chłodzenie komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glegus96 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 To nie wina temperatur ani słabego komputera (i7, 16gb ram, 780 GTX). Problemy rozpoczęły się po zreinstalowaniu systemu (wcześniej nie widziałem takowych). O zacinaniu komputera wspomniałem, bo na mój rozum może to być powiązane(kopnięty proces ma priorytet w wydajności co może zamulić komputer/wyłącza menażer, bo po rozwinięciu widoku właśnie one są wyświetlane). Nie mam jednak pomysłu jak to ugryźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Czy aby na pewno wszystkie sterowniki zainstalowane (do mobo)? I na litość popraw ten tytuł....menadżer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glegus96 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Dzięki za zwrócenie uwagi, poprawione. ;)Co do sterowników, zainstalowane są wszystkie najnowsze prosto ze strony producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Problemy rozpoczęły się po zreinstalowaniu systemu (wcześniej nie widziałem takowych). Instalowałeś z oficjalnego nośnika od MS? Znawcy tematu twierdzą, że nie pobierze się z torrentów instalki bez koparki czy innej niespodzianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glegus96 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Pobrałem ze strony msnu i instalowałem z pendriva.Na allegro są klucze do windowsa 8.1 po niecałe 50 zł więc trzeba by mieć połowę rodziny w Izraelu żeby pobrać kopię zapasową z zatoki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 A takim razie obstawiam sterowniki, oprogramowanie dołączone do sterowników. Podaj konfigurację sprzętową, będziemy wróżyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glegus96 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 ASROCK z77 extreme 4 intel i7 3770k GTX 780 gigabyte asus xonar DG (osobiście obstawiam, że to powoduje problemy bo już kiedyś miało kolizje ze skypem i to tego team speak czasem wariuje) dysk zew. WD my bookZ reszty to będą plextor M5 pro, seagate baracuda i ram bodaj od kingstonea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glegus96 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Szczerze mówiąc, nie wiem jak to się stało ale problem sam się rozwiązał. Po paru godzinach użytkowania stwierdziłem, że komputer ani razu jeszcze się nie zwiesił. Sprawdziłem menażer zadań... i wszystko działa. Da się bawić z procesami, usługami itd. Prawdopodobnie w między czasie była jakaś aktualizacja która usunęła problem. Dzięki za zainteresowanie, ale jak narazie temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...