Tomasz82 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Witam Dziś spotkała mnie duża przykrość podczas montażu 4790K został uszkodzony a raczej wyrwany jeden z kondensatorów lub rezystorów . Nie pytajcie co i jak powiem tylko 8lat z ADHD. Czy ktoś orientuje się czy to wogóle ma szanse na poprawne działanie lub szanse naprawy element znalazłem po długich poszukiwaniach .... Nie widzę ani grama ścieżki do której mógł być przylutowany ten element tylko z jednej strony jest lut . Mam nadzięję że poprwanie umieściłem zdjęcie. Wyrwany element oznaczyłem czerwoną kreską Szkoda go bo nówka sztuka .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Dopóki go nie wstawisz to się nie przekonasz czy jest stabilny... Kolor cześci sugerowałby kondesator. Teraz by to zrobić to trzeba specjalisty z mikroskopem ( ciekawe czy pad nie był podłączony do 2 warstwy PCB ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz82 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Dzięki za szybką odpowiedź Właśnie tego się obawiałem pół biedy jak bym stracił sam kondesator a zostało miejsce do lutowania ....No nic zaraz go rozdziewczę ^^ oby to nie była nekrofilia :P Odpalił Ale temperatura 39 stopni w UEFI .... i rośnie a była 34 coś jest nie tak chłodzenie NH-U14S pasta mx2 więc chyba muszę kupić nową sztukę a tą zostawić dla dzieciaków :( Mam nauczkę przed przystąpieniem do prac precyzyjnych wyproś latorośl na podwórko . Zrobię testy na obciążenie bez Oc zobaczymy czy będzie latał .... PS. Jak ktoś urwie ten kondensator to procek odpali zobaczymy ile będzie chodził przy standardowej pracy. Odpaliłem OCCT i są takie wyniki nic w UEFI nie zmieniałem ustawienia fabryczne. Godzinę wytrzymał zwykłym testem. Wyniki są dobre złe ? Edytowane 16 Maja 2015 przez Tomasz82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 albo będzie działał albo nie, wyjdzie w praniu, nie sądzę aby jakiś serwis coś z tym zrobił niestety ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinHRB Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Z ciekawości zapytam. Jak sytuacja z tym prockiem? Działa? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...