Skocz do zawartości
kucyk

Wybijcie z głowy tego kompa mojemu koledze !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwna sprawa... Mam problem, chciałbym uświadomić mojemu koledze jak wielki błąd zrobiłby kupując

taki konfig, ale on jest uparty a ja nie moge sobie dać z nim rady... Chodzi o komputer na samym dole listy - ten za 1900zł

LINK

Proszę was o jakieś błyskotliwe komentarze, pomóżcie mi, pokażmy mu jak źle by postąpił pakując się w takie g.ó.w.n.o.

Dzięki za pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech sobie porówna ten konfig (hie hie) z tymi http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36615

i sam stwierdzi ze jest w błędzie.

Przeciez kilka postów nizej sa konfigi kompów za 1800pln.

- płyta główna - do bani ... to nie ten ecs jest swietny

- proc- moze byc

- grafika - no to juz kompletna porazka ... ppodstawowa zasada przy budowaniu kompów to to zeby nie bylo zadnego "wąskiego gardła" a gf2mx bedzie na maxa "dławił" reszte konfigu.

- ram - po pierwsze teraz 512 to minimum (i nie jest drogie) a poza tym na 100procent wsadzą mu tam noname'a a jak kazdy wie : nonameowe pamieci są najczęstrzym powodem niestabilnosci systemu.

- HDD - jak chlopak dolozy 50-80 pln to dostanie 80 gb wiec nawet sie chyba nie trzeba zastanawiac, nie?

- reszta moze w miare byc... ale hi-end'em bym tego nie nazwał

WNIOSEK: kolego kucyka nie kupuj tego zestawu, po co tracic pieniądze a tym bardziej nerwy (bo grawantuje ze bedziesz sie czesto denerwowal przy takim kompie). DUUUzo lepiej zrobisz jak wybierzesz konfiguracje z tego linka co podałem... kupisz hardware... i złożysz sobie sam (przsynajmniej sie czegos nauczysz) a jak uwazasz ze nie dasz rady to postaw jakiemuj kumplowi pół litra (jest tania bo zmalała akcyza) i niech złoży takiego kompa na twoich oczach... i tez sie czegos nauczysz... aaa i jeszcze jedno ... nie pozwól mu wypic tego "prezentu" przed składaniem kompa. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech sobie porówna ten konfig (hie hie) z tymi http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36615

i sam stwierdzi ze jest w błędzie.

Przeciez kilka postów nizej sa konfigi kompów za 1800pln.

- płyta główna - do bani ... to nie ten ecs jest swietny

- proc- moze byc

- grafika - no to juz kompletna porazka ... ppodstawowa zasada przy budowaniu kompów to to zeby nie bylo zadnego "wąskiego gardła" a gf2mx bedzie na maxa "dławił" reszte konfigu.

- ram - po pierwsze teraz 512 to minimum (i nie jest drogie) a poza tym na 100procent wsadzą mu tam noname'a a jak kazdy wie : nonameowe pamieci są najczęstrzym powodem niestabilnosci systemu.

- HDD - jak chlopak dolozy 50-80 pln to dostanie 80 gb wiec nawet sie chyba nie trzeba zastanawiac, nie?

- reszta moze w miare byc... ale hi-end'em bym tego nie nazwał

WNIOSEK: kolego kucyka nie kupuj tego zestawu, po co tracic pieniądze a tym bardziej nerwy (bo grawantuje ze bedziesz sie czesto denerwowal przy takim kompie). DUUUzo lepiej zrobisz jak wybierzesz konfiguracje z tego linka co podałem... kupisz hardware... i złożysz sobie sam (przsynajmniej sie czegos nauczysz) a jak uwazasz ze nie dasz rady to postaw jakiemuj kumplowi pół litra (jest tania bo zmalała akcyza) i niech złoży takiego kompa na twoich oczach... i tez sie czegos nauczysz...  aaa i jeszcze jedno ... nie pozwól mu wypic tego "prezentu" przed składaniem kompa. ;)

Ja też :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrz na ten link co podał kolega zari.

Zlozylem tam duzo lepszy zestaw za mniejsze (tak mi sie wydaje, bo tam jest jeszcze modem i WinXP) pieniądze...

Chyba że tak bardzo Twój kolega chce przepłacić/wyrzucić kasę błoto, to mu nie broń ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DDR 256MB PC-333 Major 173,00

2. CD-ROM 52x Asus BOX 99,00

3. Modecom Fine I biała 168,00

4. A4-TECH WWW-21 (Presto 221) 24,00

5. Epox 8RDA (nVidia nForce2 SPP) 385,00

6. Seagate 40 GB Barracuda 7200.7 ST340014A 319,00

7. Radeon 9200 HiS Excalibur 128 MB DVI + tv-out 395,00

8. AMD Athlon XP 1700+ z went. Spire 5E88B3 268,00

9. Logitech Deluxe OEM 43,00

razem brutto 1874 aha na modemach się nieznam ale pewnie do 100 zł

-dużo lepsza grafa -duzo lepszy procek -duzo lepsza płyta główna

-więcej ramu

-lepszy cdrom 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darch co ty gadasz!

jaki radeon 9200 ?!?!? przeciez to szajs. toz to 9000 na agp 8X

baeznadzieja. w tej cenie masz radka 9100 128mb! a jak sie postarasz to na allegro prolinka ti4200 za 4 stówki kupisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darch co ty gadasz!

jaki radeon 9200 ?!?!? przeciez to szajs. toz to 9000 na agp 8X 

baeznadzieja. w  tej cenie masz radka 9100 128mb! a jak sie postarasz to na allegro prolinka ti4200 za 4 stówki kupisz

masz rację rypłem się toż miało być 9100 :oops:

bo na allegro to pewnie nie będzie kupował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezus maria ale złom .Jak sie kolega naczytał tego co tu napisalismy to tego napewno nie kupi .Jedyne co tak jest dobre to procek do podkrecania no i dysk moze byc chociaz troche mały a eszta do duupy .Pokarz koledze co powienin wybarc ,darch dobrze napisał tylko kartę weź tą co ja mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak troche z innej beczki popaczcie sobie na cennik PC panow ktorych moj admin wynajal do budowy sieci

Clik.pl

ci to dopiero wylecieli

Witam kolegę z Ostrzeszowa :D . No skoro Clik.pl jest sklepem i kupuje części od innego sklepu to wiesz jak to wygląda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEDYNĄ wadą tego zestawu jest to że nie widze w nim żadnych zalet ................................ zalet jako Pentioman Antkowcy zobaczą AMD ale gdzie tu sens bulić prawie 2k ? wal go z młota w banie.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może extra marże 50% to dla nich norma ;)

Uh.. te marze to raczej kolo 120% :). A z tym kompem kolegi Kucyka to jest wielkie przegięcie! Pod zadnym pozorem nie qpowac tego zestawu, bo za te same pieniadze mozna zlozyc soc znacznie lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...