Skocz do zawartości
Pazius12

Overcurrent has been detected on your usb device...

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą zwiesił mi się komp, zrestartowałem - pojawił się komunikat - "overcurrent has been detected on your usb device! System will shut down after 15 sec to protect your motherboard!" 
Restart 2 - Ten sam komunikat :c
Restart 3 - Komputer odpalił się normalnie 

Co to mogło być? Komp półroczny. 

Zauważyłem jeszcze że podczas odpalania kompa są takie "pierdy", teraz włączyłem jakiś kawałem na Spotify i też na początku występuje takie ciche "pyr pyr" :D , po sekundzie, dwóch jest już ładny i czysty dźwięk. Mam podłączone fiio e10 na usb. Może to ma jakiś związek?

Edytowane przez Pazius12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 16.05.2015 o 15:30, grzechotnik napisał(a):

Ewidentnie ma związek. Dostałeś przecież komunikat o przetężeniu na porcie USB. Najprościej odłączyć fiio i sprawdzić, czy problem będzie się powtarzał. Podaj pełną konfigurację.

i5 4690K

Gtx 970 Msi

Msi gaming 5

Plextor M6S

Western Digital Caviar Blue

Corsair Vengeance Pro 8GB

Podłączyłem słuchawki na front, zero dziwnych dźwięków przy uruchomieniu i przy Spotify. Przy słuchawkach podpiętych do Fiio dalej ta sama sytuacja - ciche pyr pyr :D. 

Edytowane przez Pazius12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi