Pazius12 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Przed chwilą zwiesił mi się komp, zrestartowałem - pojawił się komunikat - "overcurrent has been detected on your usb device! System will shut down after 15 sec to protect your motherboard!" Restart 2 - Ten sam komunikat :cRestart 3 - Komputer odpalił się normalnie Co to mogło być? Komp półroczny. Zauważyłem jeszcze że podczas odpalania kompa są takie "pierdy", teraz włączyłem jakiś kawałem na Spotify i też na początku występuje takie ciche "pyr pyr" :D , po sekundzie, dwóch jest już ładny i czysty dźwięk. Mam podłączone fiio e10 na usb. Może to ma jakiś związek? Edytowane 16 Maja 2015 przez Pazius12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Ewidentnie ma związek. Dostałeś przecież komunikat o przetężeniu na porcie USB. Najprościej odłączyć fiio i sprawdzić, czy problem będzie się powtarzał. Podaj pełną konfigurację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazius12 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Ewidentnie ma związek. Dostałeś przecież komunikat o przetężeniu na porcie USB. Najprościej odłączyć fiio i sprawdzić, czy problem będzie się powtarzał. Podaj pełną konfigurację. i5 4690K Gtx 970 Msi Msi gaming 5 Plextor M6S Western Digital Caviar Blue Corsair Vengeance Pro 8GB Podłączyłem słuchawki na front, zero dziwnych dźwięków przy uruchomieniu i przy Spotify. Przy słuchawkach podpiętych do Fiio dalej ta sama sytuacja - ciche pyr pyr :D. Edytowane 16 Maja 2015 przez Pazius12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...