qhash Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Poszukuje taniego układu graficznego z 4GB pamięci, najlepiej od ATI, ale od biedy może być nvidia. Musi mieć dwa wyjścia DP albo ewentualnie 2 wyjścia DVI (gorsza opcja). Jeszcze przed chwilą miałem pakować do tego kompa GTX960, ale ilość pamięci do aplikacji musi być 4GB. Kolejne priorytety to: -jakość ( czyt. niezawodność) oraz długa gwarancja -cena -dodatkowe wyjścia np. konfiguracja 3 x DP, DVI, HDMI jaką miał 960 była idealna -cisza -pobór prądu czy ktoś może coś poradzić? Edytowane 18 Maja 2015 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 budżet? są przecież 960 z 4GB pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 GTX960 masz też w wersji 4GB np. Gigabyte GTX960 4GB WF3X za 1031 zł czy wersja z chłodzeniem WF2X ( 2 wentylatory zamiast 3 oraz krótsza karta ) za 963 zł w morele.net Od Ati to tylko R9 290/290X w cenie 1 250+ zł , większa wydajność niż GTX960 choć nie koniecznie w tym co robisz , do tego zauważalnie większy pobór mocy . Chyba że wydajność karty to daleki plan a liczy się ilość VRAM to można poszukać padak w rodzaju GT740 / R7 240 np. taki MSI czy ASUS . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vit3min4k Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 Ja dziś okazjonalnie kupiłem r9 290 od asusa niereferenta nówke nie śmiganą z 3letnią gwarancją za 1100zł. Wystarczy dorwać okazję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 Żadna okazja. Przez ostatni tydzień można było kupić na niemieckim ebayu 290x od Asusa za 289eu, do tego Asus zwracał za niego 45eu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) uh, sorry chłopaki. Dzięki za odpowiedzi ale właśnie jakiejś takiej "padaki" szukam. Cena nie może przekroczyć 500-600 zł. To nie ma być karta do grania. Ma być 4GB vRAM, karta ma przyjąć ponad 130 strumieni RSTP w fullHD na 4 monitorach. Stąd wymaganie na dual DP. Niestety w tej cenie nie znajdę nic takiego. Chyba pozostaje GTX960, tylko że w wersji 4GB jest cena mocno wysoka. edit: o ten WF2X jest w niezłej cenie 960 z 4gb edit2: mam jeszcze pytanie odnośnie pracy wielomonitorowej. Sstatni taki setup robiłem na dwóch radeonach 5450 bodajże, do każdego były podpięte 2 monitory i zrobiliśmy rozszerzony pulpit 4 x fullHD. Zawsze wydawało mi się, że pod tym względem AMD lepiej funkcjonowało od nV. Czy obecnie te nowe karty nV nie sprawiają żadnych problemów w takiej konfiguracji? edit3: jakie najlepsze PSU do takiego 960GTX i core i7 4770 ? nic wiecej nie będzie nigdy w tym kompie, ma być stabilnie, niezawodnie i w miarę tanio. Moc 450W starczy? jakiś antec VP-450? CX500 ? to podziała 2-3 lata 24/7? i jak potem padnie to nie popali reszty kompa? edit4: orientuje się ktoś czy można odsprzedać kopię Wiedźmina 3 dodawanego gratis do takiej karty? Edytowane 19 Maja 2015 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...