Skocz do zawartości
diolek

9600TX - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

procek na 2174mhz

karta narazie podkrecona na core 320mhz / mem 600

3dmark2001 se330 - 13999

3dmark2003 - 4280

narazie tylko to ztestowalem dalej bede informowal

a teraz wszyscy ATOWICZE niech powiedza czy dobre wyniki , bo niemam zielonego pojecia co do wynikow na ati

takie pokazuje jej wlasciowsci w 3dm2003 :

Max User Clipping Planes 6

Max Active Hardware Lights 8

Max Texture Blending Stages 8

Fixed Function Textures In Single Pass 8

Vertex Shader Version 2.0

Pixel Shader Version 2.0

Max Vertex Blend Matrices 37

Max Texture Coordinates 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie jestem w szoku , zalaczam antyaliasing x4 i kazda gra smiga w 1280x1024 :D

puscilem procka na 2268mhz i w 3dmarku2003 mialem prawie 4400 wiec chyba nienajgorzej

a jak sie pobawie w podkrecaniu karty to wtedy bedzie dopiero

tv out jesce nieptrzalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaje****. Ale tylko TX :( Szkoda, choć może ze zwyczajnego 9600Pro też będzie można tyle wycisnoąć :D No i ta cena :D Gratuluje zakupu. Szkoda, że nie ma ich w obrocie, bo za tą cenę ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaje****. Ale tylko TX :( Szkoda, choć może ze zwyczajnego 9600Pro też będzie można tyle wycisnoąć :D No i ta cena :D Gratuluje zakupu. Szkoda, że nie ma ich w obrocie, bo za tą cenę ....

te tylko TX to jest jak R9500PRO - 8 potokow i szyna 128bit, a R9600PRO to 4 potoki i szyna 128bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm ciekawe skąd można takie kartki wytrzasnąć jeśli nie ma ich oficjalnie w sprzedaży :wink:

Bardzo proste.

Wyciągasz z komputerów kupowanych w ALDI.

Tylko ciekawe co zrobisz jak tak karta padnie???

(nikomu tego nie życzę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm ciekawe skąd można takie kartki wytrzasnąć jeśli nie ma ich oficjalnie w sprzedaży :wink:

Bardzo proste.

Wyciągasz z komputerów kupowanych w ALDI.

Tylko ciekawe co zrobisz jak tak karta padnie???

(nikomu tego nie życzę)

ja mam gwarancje na ta karta normalnie wypisana na sklep komputerowy na 12miesiecy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to i tak nie to co 9500Pro, choć cena nie powiem, atrakcyjna. Na pewno warto bardziej niż Ti4200.

eh człowieku co ty pleciesz, przeciez to ma taka sama wydjnosc co 9500pro (no moze o 0,5% mniejsza) i jest o ponad 250 pln tanszy wiec zastanow sie 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to i tak nie to co 9500Pro, choć cena nie powiem, atrakcyjna. Na pewno warto bardziej niż Ti4200.

hmm patrzac na testy na stronkach to mam wyniki na poziomie r9700 , duzo wieksze niz r9500 pro

9500pro ma 275/270 8potokow

9600tx ma 300/270 8potokow

wiec niewiem wczym niejest to samo bo czestotliwosc rdzenia ma wieksza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwracam honor, looknąłem na parę świeżych recek tej karty i rzeczywiście wypada podobnie. Zasugerowałem się testami, któe publkiowano na podstawie egzemlarzy przedseryjnych. Choć zastanawiam się jak wyszłaby przy obniżeniu taktowania rdzenia do poziomu 9500Pro. Diolek, jeśli możesz sprawdź taką opcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm patrzac na testy na stronkach to mam wyniki na poziomie r9700 , duzo wieksze niz r9500 pro

nie tylko czestotliwosc rdzenia rozni r9600 od r9500. takze proces technologiczny - r9600 to 0,13um, a r9500 to 0,15um(tak mi sie wydaje mozliwe ze o,18um). dzieki temu GPU pobiera mniej pradu, a co za tym idzie mniej sie nagrzewa, a dzieki temu mozna zapodac wiecej MHz. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie tylko czestotliwosc rdzenia rozni r9600 od r9500. takze proces technologiczny - r9600 to 0,13um, a r9500 to 0,15um(tak mi sie wydaje mozliwe ze o,18um). dzieki temu GPU pobiera mniej pradu, a co za tym idzie mniej sie nagrzewa, a dzieki temu mozna zapodac wiecej MHz. :)

Zmyliła cię nazwa karty

9600TX to jest to SAMO co 9500Pro.

Jest to karta robiona przes MSI dla firmy Medion.

Niestety wycieli tam kilka rzeczy takij jaj DVI i podobno ma gorsze wyjście

TV-Out.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wolał 9600 PRO, bo ma DVI :P I właściwie to jest jedyna przyczyna ;)

PS- 9600TX to jest chip R 300- czyli 0,15 microna a karta NIE JEST taka sama jak zwykłe 9500 PRO- zupełnie inne PCB, różne uszczuplenia, możliwość czerpania przez złącze AGP ( dodatkowe też, acz nie koniecznie)- to tyle w dużym skrócie, bo nie chce mi się pisać :P SZUKAĆ!! Było o tym na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta dzisiaj do mnie dotarła (wcześniej niż się spodziewałem :D)

Pierwsze wyniki testów są mocno nieadekwatne do tego, co ta karta potrafi (Kilkumiesięczny win2000, zabawa ze sterownikami, nic nie podkręcone i procek jak w podpisie)

A oto moje wyniki:

3DMark 2001 - 9971

3DMark 2003 - 3300

codecreatures 1024x768 - średnio - 29,9 fps, max - 41 fps

Dodam, że jakość obrazu jest zdecydowanie lepsza niż na mojej poprzedniej karcie (leadtek winfast gf2MX 400)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...