Rosio Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ja bym wolał 9600 PRO, bo ma DVI :P I właściwie to jest jedyna przyczyna ;) PS- 9600TX to jest chip R 300- czyli 0,15 microna a karta NIE JEST taka sama jak zwykłe 9500 PRO- zupełnie inne PCB, różne uszczuplenia, możliwość czerpania przez złącze AGP ( dodatkowe też, acz nie koniecznie)- to tyle w dużym skrócie, bo nie chce mi się pisać :P SZUKAĆ!! Było o tym na forum. hmm z tego co czytalem to rozni sie od pro w sumie timingami pamieci na i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ja bym wolał 9600 PRO, bo ma DVI I właściwie to jest jedyna przyczyna PS- 9600TX to jest chip R 300- czyli 0,15 microna a karta NIE JEST taka sama jak zwykłe 9500 PRO- zupełnie inne PCB, różne uszczuplenia, możliwość czerpania przez złącze AGP ( dodatkowe też, acz nie koniecznie)- to tyle w dużym skrócie, bo nie chce mi się pisać SZUKAĆ!! Było o tym na forum. hmm z tego co czytalem to rozni sie od pro w sumie timingami pamieci na i tyle W sumie masz racje, wynika to z innego rodzaju pamięci wszystkie inne radeony od 9500 w górę mają pamięci BGA, a ten radek ma zwykłe (myśle, że z tąd inna płytka), jednak po lekkim podkręceniu wyniki obu kart powinny się wyrównać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ... wyniki: 3DMark 2001 - 9971 3DMark 2003 - 3300 codecreatures 1024x768 - średnio - 29,9 fps, max - 41 fps ... Faktycznie coś cienko. Mam nadzieje, że będzie lepiej :D Jak będziesz miał nowego sysa i sterki, to zapodaj wyniki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Faktycznie coś cienko. Mam nadzieje, że będzie lepiej Jak będziesz miał nowego sysa i sterki, to zapodaj wyniki Nie omieszkam właśnie tak uczynić :D niestety, na razie nie mam czasu na reinstalke, zresztą chcę też sprawdzić, jak się podkręca, a dopóki nie podłącze drugiego zasilacza, o podkręcaniu mogę zapomnieć :(, już teraz ten który mam ciągnie ostatkiem sił. Myślę, że na dniach się z tym wszystkim uporam, wtedy podam wyniki, ale już teraz jestem zadowolony (zaznaczam, że poprzednio miałem gf2mx) P.s. poprzednio, zapomniałem dodać, że jade na sterownikach orginalnych, myśle, że na omegach również powinien być lepszy wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Karta dzisiaj do mnie dotarła (wcześniej niż się spodziewałem :D) Pierwsze wyniki testów są mocno nieadekwatne do tego, co ta karta potrafi (Kilkumiesięczny win2000, zabawa ze sterownikami, nic nie podkręcone i procek jak w podpisie) A oto moje wyniki: 3DMark 2001 - 9971 3DMark 2003 - 3300 codecreatures 1024x768 - średnio - 29,9 fps, max - 41 fps Dodam, że jakość obrazu jest zdecydowanie lepsza niż na mojej poprzedniej karcie (leadtek winfast gf2MX 400) kiepsko!!!! masz stery do chipsetu zainstalowane?? sorry ze pytam o to. jak masz to sie nie obraz ale sa takie przypadki.... a pozniej goscie narzekaja ze im wszystko slabo chodzi... peace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Ja bym wolał 9600 PRO, bo ma DVI :P I właściwie to jest jedyna przyczyna ;) PS- 9600TX to jest chip R 300- czyli 0,15 microna a karta NIE JEST taka sama jak zwykłe 9500 PRO- zupełnie inne PCB, różne uszczuplenia, możliwość czerpania przez złącze AGP ( dodatkowe też, acz nie koniecznie)- to tyle w dużym skrócie, bo nie chce mi się pisać :P SZUKAĆ!! Było o tym na forum. hmm z tego co czytalem to rozni sie od pro w sumie timingami pamieci na i tyle tx ma 8 potokow a 9600 pro ma tylko 4!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Ja bym wolał 9600 PRO, bo ma DVI :P I właściwie to jest jedyna przyczyna ;) PS- 9600TX to jest chip R 300- czyli 0,15 microna a karta NIE JEST taka sama jak zwykłe 9500 PRO- zupełnie inne PCB, różne uszczuplenia, możliwość czerpania przez złącze AGP ( dodatkowe też, acz nie koniecznie)- to tyle w dużym skrócie, bo nie chce mi się pisać :P SZUKAĆ!! Było o tym na forum. hmm z tego co czytalem to rozni sie od pro w sumie timingami pamieci na i tyle tx ma 8 potokow a 9600 pro ma tylko 4!!! hmm zauwaz ze ja mowie o porowaniu tx i 9500pro a nie 9600pro wiec po co te wykrzykniki 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Ja bym wolał 9600 PRO, bo ma DVI :P I właściwie to jest jedyna przyczyna ;) PS- 9600TX to jest chip R 300- czyli 0,15 microna a karta NIE JEST taka sama jak zwykłe 9500 PRO- zupełnie inne PCB, różne uszczuplenia, możliwość czerpania przez złącze AGP ( dodatkowe też, acz nie koniecznie)- to tyle w dużym skrócie, bo nie chce mi się pisać :P SZUKAĆ!! Było o tym na forum. hmm z tego co czytalem to rozni sie od pro w sumie timingami pamieci na i tyle tx ma 8 potokow a 9600 pro ma tylko 4!!! hmm zauwaz ze ja mowie o porowaniu tx i 9500pro a nie 9600pro wiec po co te wykrzykniki 8O a to sorki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Można jeszcze gdzieś te radki kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 właśnie dzisiaj dotarła do mnie ta kart: na świeżym systemie WinXP, stery Omega 3.7 bez podkrecania 3DMARK2003 3500pkt proc to AXP1700@2400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LpastA Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 tak se czytam i nie wiem co myslec. za swojego hisa9600pro dalem miesiac temu ok 850 i diolek mnie rozklada swoimi wynikami (niby mhz na procu ma wiecej, ale roznica duza) nie obrazcie sie, ale lepiej niech ta karta nie wejdzie do sprzedazy, bo jak bedzie ogolnie dostepna to sie poplacze :cry: czemu to ati takie niewdzieczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 tak se czytam i nie wiem co myslec. za swojego hisa9600pro dalem miesiac temu ok 850 i diolek mnie rozklada swoimi wynikami (niby mhz na procu ma wiecej, ale roznica duza) nie obrazcie sie, ale lepiej niech ta karta nie wejdzie do sprzedazy, bo jak bedzie ogolnie dostepna to sie poplacze :cry: czemu to ati takie niewdzieczne Coś kiepsko czytasz :wink:. Zauważ, że jest tutaj mowa o radeonie 9600TX, a nie 9600XT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 LpastA dlatego nie chciałem kupić R9600PRO, drogie i niezbyt wydajne jak za taką kasę. Teraz kupiłem za 675zł R9600TX aka R9500PRO chodzi mi na 300/300 bez niczego i jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 A ja ponawiam pytanie. Wiecie gdzie moge jeszcze te karty kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 kojak: nie dobijaj, wykaz troche inicjatywy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Nie dobijaj? :? Hehehehehe 8) Mam jednego gościa za 590zł ale teraz nie ma. Może będzie miał w poniedziałek. Z allegro gość znikł. Już go nie ma bo szukałem. A jakbyś został z 1MB grafą to też byś szybko szukał! :[ Zależy mi na czasie i na pieniądzach! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 mailnij do tego gościa: zrk2@poczta.onet.pl od niego kupiłem i jest okmailnij do tego gościa: zrk2@poczta.onet.pl od niego kupiłem i jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Pajacyk? Dał Ci jakąś gwarancje? Ile dałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 gwarancja rozruchowa a dałem 675zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 hmm a mozecie mnie oświecić jak wypada konfrontacja XT z TXem? (9600) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Diolek i Pajacyk - napiszcie jakie macie rezultaty na jakichś innych benchmarkach - np UT2003 itp. Co do gwarancji to u tego gostka z Katosów gwarancja jest roczna. Ale jak napisał kojak_ct nie ma teraz tych kart... W poniedziałek może będzie miał dostawe ale ma tyle zamówień ze chyba wszystko sprzeda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Diolek i Pajacyk - napiszcie jakie macie rezultaty na jakichś innych benchmarkach - np UT2003 itp. Co do gwarancji to u tego gostka z Katosów gwarancja jest roczna. Ale jak napisał kojak_ct nie ma teraz tych kart... W poniedziałek może będzie miał dostawe ale ma tyle zamówień ze chyba wszystko sprzeda... kiedys juz podawalem moje testy w ut2003, napewno gdzies w archiwum je znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 A moje zestawienie to : CPU Palomino 2000+ (pozyczony) Mem 256 Kingston 333 Sl75FRN2-L Radek TX 400/600 HDD Barracuda 7200.7 3dmark2001 12k 3dmark03 4050 P.S Poczekajcie jak bede mial swojego 1700+ na fsb 210 z memory i 3000+ - bo mam pozyczonego - mam nadzieje ze stukne tez cos kolo 14-15k w 2001 i 4500 w 03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 A tu macie tel. do goscia ja kupilem od niego za 650zł 691514492 - trudno sie dodzwonic ale moze ma!? P.S Sciagam HL2 demo obadamy jak cisnie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 ...aha a jak mowimy juz o OC karty to myslicie na gpu cos dodatkowego ? wydaje mi sie ze spoczko wystarczy tylko na pamiatki zeby przedluzyc zywotnosc ? Bo zmieniac chlodzenie zeby OC bylo jeszce wieksze sie nie oplaca - bo jets niemozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Witam Czy moglibyscie napisac cos wiecej o wyjsciu tv bo jest to dla mnie bardzo wazne, widzielm test na pclab i pisali cos o mrowieniu, czy to sie dzieje na kazdej karcie czy to tylko oni dostali taka felerna ? Tak wogole to przykladam sie do kupna jakiegos redeonka i jak myslicie czy tego TX czy 9600 pro ?? znalazlem fajnego 9600 pro w dobrej cenie od ati chyba 650zl jak myslicie co sie berdziej oplaca?? Jest tez prosba do uzytkownika "diolek" czy moglbys mi wyslac na maila ewoks@interia.pl kontakt do tego goscia z katowic czy on jeszcze ja ma te TX bo bylbym sklonny do zakupu jesli nie 9600pro, z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Ewoks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Ewoks=- Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc? napiszcie prosze cos o wyjsciu tv w tej karcie i porownajcie ja ogolnie do 9600pro.No i czy ktos ma kontakt z tym gosciem z Katowic bo wysylalem do uzytkownika "diolek" wiadomosc ale nie odpisuje. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Ewoks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfiarz Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 yo wyzej napisalem tel. do goscia co ma te karty z TV nie wiem ale drugi monitor sprawdzalem i OK wszystko. jesli chcesz tv kup 9600pro masz pewnosc ze bedzie OK a jak pokrecisz karte w grach dx9 bedize podobna wydajnosc. to wynik: fsb 380, mem 3,3,2,2 380, cpu 2090mhz, karta 390/600 3dmark 01 14,5k 3dmark 03 4,3k aquamark 36tys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 DZISIAJ KUPIŁEM TA KARTĘ ZA 600ZŁ GOŚC WYPISAŁ MI FAKTURĘ TAKŻE VAT DO ZWROTU, A WYNIK MAM TAKIE KARTA JESZCZE NIEPODKRĘCONA: 3DMARK 2001- 13200 3DMARK 2003- 3700 AQUAMARK - 31000 PO POŁUDNIU PODKRĘCE KARTĘ I ZOBACZYMY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 A TERAZ WYNIKI Z KARTĄ PODKRĘCONĄ 340/600 3DMARK 2001 - 14440 3DMARK 2003 - 4100 AQUAMARK - 35000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...