kicior93 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Wczoraj zakupiłem nową kartę graficzną GTX960 Palit JetStream po zamontowaniu jej w komputerze podczas uruchamiania pojawia się ekran początkowy płyty głównej (dodaje zdjęcie w załączniku) natomiast dalej nic się nie dzieję, Windows się nie uruchamia, nie ma możliwości nawet wejście do BIOS. Na poprzedniej karcie HD 7850 nie ma żadnych problemów. Próbowałem zamieniać karty kilka razy na starej problem nie występuje. Formatowałem też komputer ale to nie rozwiązuje problemu.Obecna konfiguracja komputera:CPU - i5 3570MOBO - Gigabyte B75-D3Vzasilacz XFX Core 550 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Karta dobrze siedzi w slocie? Zasilanie podłączone prawidłowo? Sprawdź kartę w dolnym slocie pci-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicior93 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Karta dociśnięta, zasilanie też. Sprawdzałem teraz w dolnym slocie ale to samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Bios zresetuj. Która wersja mobo (1, 1.1, 1,2?) Bios najnowszy? Imho 960 do sprawdzenia na innym kompie, jak tam będzie to samo to grafa walnięta Edytowane 22 Maja 2015 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicior93 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Mobo w wersji 1.1 Reset Biosu nic nie pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Zaktualizuj bios płyty głównej, pobierając plik biosu zwróć uwagę na rev. płyty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Raczej problem z kartą. Idź do kumpla i tam obadaj lub do sklepu by ci sprawdzili. Spróbuj jeszcze usunąć wszystkie sterowniki AMD grafy w windzie, reset biosu, włożenie karty i zobacz. Czy ona w ogóle daje znać, że żyje, co dzieje się po uruchomieniu kompa z kartą? Ja raczej nie przewiduje problemu z biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicior93 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Aktualizacja BIOSu do najnowszej wersji jednak pomogła :) dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...