Skocz do zawartości
sinus

Nowy benchmark ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem ostatnio u kumpla, nawet się zna na kompach... i powiedział, ze nie wierzy że jego Antek 2000+ pójdzie na magistrali 200 na epoxie 8rda! No to musiałem mu pokazać! :twisted: Ale na jego daremnym coolerku nie poszedł więcej niż 2400+ :?

No to on na to, że chce zobaczyć czy jest różnica. Załączył kalkulator i z stoperem w rece liczyl jak długo komp wylicza silnie z 30000. :lol:

Wyszło mu sekunda mniej niz na niekręconym i stwierdził, ze nie opłaca sie kręcić!

Czy taki test jest choć troche miarodajny :?:

Wydaje mi sie, ze nie, ale może jacyś fachowcy się wypowiedzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem ostatnio u kumpla, nawet się zna na kompach... i powiedział, ze nie wierzy że jego Antek 2000+ pójdzie na magistrali 200 na epoxie 8rda! No to musiałem mu pokazać!  :twisted: Ale na jego daremnym coolerku nie poszedł więcej niż 2400+ :?

No to on na to, że chce zobaczyć czy jest różnica. Załączył kalkulator i z stoperem w rece liczyl jak długo komp wylicza silnie z 30000.  :lol:  

Wyszło mu sekunda mniej niz na niekręconym i stwierdził, ze nie opłaca sie kręcić!

Czy taki test jest choć troche miarodajny :?:  

Wydaje mi sie, ze nie, ale może jacyś fachowcy się wypowiedzą...

Możesz go namówić by ze stoperem w ręku sprawdził il czasu zajmuje od wciśnięcia powera do załadowania całego windowsa. To jest nawet dość wiarygodne, bo na moim duronie pracującym na takiej samej częśtotliwości zmiana magistali z 166 na 200 dawała ok. 1,5 sek różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi