theman Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Witajcie, przymierzam się do zakupu laptopa; moje wymagania to mocne i7 (4 rdzenie) i jakaś średnia grafa, jak mi się zachce zagrać w jakiś starszy tytuł. Znalazłem takiego MSI http://www.morele.net/laptop-msi-cx61-2pf-1465xpl-690989/, który wygląda ciekawie, ale mam kilka pytań: 1. Czy mogę do niego dołożyć SSD na system? 2. Czy on ma slota na dodatkową kość RAMu 8gb (łącznie chcę mieć 12)? 3. Czy w tej cenie (uwzględniając dodatkowy koszt SSD 128 gb i RAM 8gb) mogę znaleźć na rynku coś lepszego? (interesuje mnie nowy sprzęt z gwarancją 2 lata) Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 1. Dysku SSD nie możesz dołożyć, możesz wymienić HDD na SSD. 2. Tak 3. Zobacz sobie Lenovo Z510 z i7 + 8GB RAM na starcie. Posiada również matowy ekran, podświetlaną klawiaturę oraz lepsze głośniki firmy JBL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theman Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Dzięki za pomoc. Czy ten Lenovo ma miejsce na ssd? 300 PLN za 4gb ramu i audio to sporo, jakieś jeszcze ma plusy względem msi? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Podświetlana klawiatura, lepsze audio, bardziej kompaktowa obudowa. Miejsca na dodatkowy ssd nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theman Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 To co ja mam kupić, żeby ssd wpakować do środka? :d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) MSI GP60 z i5 + GTX850. Wydajniejsza karta graficzna, matowy ekran i miejsce na dodatkowy dysk SSD Po co Ci 4 rdzenie? i5m ma 2 rdzenie i 4 wątki Edytowane 24 Maja 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theman Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 4 rdzenie to absolutny must have:) Ten lapek ma być na kilka lat i służyć tez do obróbki video:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) Matryca HD do obróbki video? będziesz podpinał go pod monitor? Z i7 4 core masz MSI GP60 z matrycą FullHD, na której wygodniej się pracuje. Miejsce na dodatkowy dysk SSD jest. Jest to najtańszy laptop spełniający Twoje wymagania. 100zł drożej jego brat msi ge60 z i7 oraz z lepszą jakościowo matrycą, podświetlaną klawiaturą i lepszą obudową, Edytowane 24 Maja 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theman Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Dzieki wielkie Kolego za pomoc. Juz myślałem, że mam sprzęt wybrany, a teraz znowu budżet trzeba będzie zwiększyć chyba:/ Nie jest lekko:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 w dobrej cenie masz Asus r510 z i7 4 cores + gtx850 laptop ma w dodatku dosć mocną grafikę i matrycę Full hd z dużym obszarem roboczym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 ... i brak miejsca na dysk SSD, na którym autorowi zależy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 dużo komentujesz a w z510 też nei ma miejsca na ssd. Bravo za konsekwencje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 A widzisz aby w pierwszym poście była mowa o miejscu na dysk SSD? Nie. Pomogę Ci, w poscie nr 6 o tym mowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...