dr_Misiek Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Witam. Jaka jest w zasadzie róźnica między tytułowym pamięciami poza kształtem radiatora? Pytam gdyż obie pamięci są w podobnej cenie a mam możliwość wymienić pamięci z podpisu i myślałem o jednych z nich w modułach po 8GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Savage mają 3,3cm wysokości, a Beast 4,6cm. Jeżeli masz chłodzenie nachodzące na pamięci, to może mieć znaczenie, a jak nie, to wszystko jedno które weźmiesz. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zaraz zaraz Beast mają 1.65v a Savage 1.5v przy takim samym taktowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zaraz zaraz Beast mają 1.65v a Savage 1.5v przy takim samym taktowaniu. Nie wymyślaj głupot - pod względem specyfikacji/parametrów to są identyczne pamięci, różnią się tylko radiatorem, nawet zastosowano takie same kości pamięci (hynix) savage beast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Kuoiłem wersję BEAST i jest mały problem. Otóż pamięci na moim sprzęci idą 2133 a na 2400 komputer nie wstaje, po czym wyskakuje informacja o złym przetaktowaniu sprzętu i prosi o wejście do biosu i poprawne ustawienie parametrów. Mój sprzęt to: MOBO - ASUS P8P67EVO CPU - i5-2500K @ 4.8GHz 3xHDD 1xDVD/CD Zasilacz - BeQuiet StraightPowe 550W Mobasek ma oczywiści najnowszy bios w którym jest opcja ręcznego wyboru taktowoania pamięci i 2400 jest jak nabardziej dostępną opcją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Powinieneś wczytać profil XMP #1. Przy ręcznym wprowadzaniu sprawdź czy wszystkie opóźnienia i napięcie są prawidłowo ustawione - na dole strony #1 masz parametry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tak też robiłem i przy wyborze profilu #1 @ 2400MHz jako target DDRam ustawia się 2133MHz i tak też się załącza, przy próbie ręcznej zmiany tego parametru na 2400MHz jest ciemność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...