TypowyXXXL Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Witam Mam pytanie odnośnie kluczy do Windowsa np. 8.1 a mianowicie czy jeden klucz można użyć tylko raz i na jednym komputerze? Prosiłbym o krótkie wytłumaczenie I czy polecacie państwo Windows 8.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Zależy do jakiej wersji OS to klucz . Jak OEM to można użyć go raz i tylko na jednym kompie , klucz zostaje przypisany do płyty głównej choć czasami da się to obejść . Jak klucz jest do wersji box to system może być instalowany na dowolnej liczbie komputerów - zmieniasz kompa i możesz użyć klucza ponownie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 OEM jeśli nie jest przypisany do sprzętu mozna przenosić (oczywiście przenosić nie dublować) teraz te przepisy sie troche zmieniły z tego wiem dodatkowo windows enterprise trial możesz używać do 270dni bez klucza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Obecnie jak patrzę to cena box, oem trafia się taka sama więc nawet nie ma co się zastanawiać. OEM chyba od Windws 8 jest na tych samych zasadach co box, możesz mieć zainstalowane w jednym momencie na jednym sprzęcie tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Windows 8.1 jeden w mojej subiektywnej ocenie działa lepiej i szybciej niż XP, czy 7-ka. Polecam. Na początek będziesz miał trochę przyzwyczajenia nowego do pewnych rzeczy, ale można to powinąć jako wadę. Generalnie OEM jest przypisany do urządzenia (często do płyty głównej - padnie Ci i zaczyna być problem.), BOX tego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...