Rex_Noctu Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 czesc ja w tej chwili testuje mojego radka ( His Excalibur 9000 ) na pamieciach 5 ms i pelne chlodzenie radiatory z 486 na pamieciach z obu stron i wiatrak + radiator od proca 400 . Mam jeden problem wszystko idzie ok , tylko jest jeden bol , zainstalowalem sterowniki " Radeon Omega Drivers v2.4.43 " i akcja jest tego typu ze sterownik przy instalacji sie cos wali .W zasadzie sterwoniki musialem zainstalowac od nowa do radka " wxp-w2k-radeon-7-84-030228a1-008040c-efg.exe " ale wszystkei narzedzia i " Clock Rate " w opcjach dzialaja poprawnie . Najwazniejszy jest fakt ze po tym jak podkrece na jadrze z 250mhz na 320mhz i na pamieciach z 400mhz na 470mhz chodzi stabilnie bez artefaktow ale NIE CHCE ON ZAPISAC TYCH USTAWIEN na dobre i zaraz po wyjsciu z opcji wrzuca on na ustawienia poczatkowe 250/400 :[ PS testowalem takze HUGER`a , Rage 3d tweaker`a , Power Strip`a i pare innych ale efekt byl dokladnie taki sam nie chcial on zapisac ustawien na dobre :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Miałem ten sam problem i tylko Riva Tuner pomógł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ewentualnie zmiana biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex_Noctu Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 o flashowniu bios`a slyszalem ale ja mozna przeprowadzic to bezpiecznie i w razie czego jak wrocic do ustawien fabrycznych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Looknij do "Jak podkręcać r9000?...." sam miałem taką kartę tylko 4 ns i postowałem w tamtym temacie :twisted: wszystko tam jest wyjaśnione 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Miałem ten sam problem i tylko Riva Tuner pomógłno niby tak. rive tuner spoko jest. tylko że ja na przyklad mam taki z nim problem: odświeżanie w pindzie xp jest na pozionmie 60Hz we wszystkich grach, Rivom ustawiam reguły. overrajdy, słowem cuda niewidy, coby było np. 100Hz w rozdz. od 640 do 1152, po czym Riva nie zapisuje tych ustawień! Urwał mać! no nomalnie nie mam siły, jak mi GTA VC idzie na 60Hz... jak to zrobić? wicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 wedlug mnie powerstrip rulezz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...