effect Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) W jednym ze sklepów internetowych napotkałem komentarz, że kupujący nie mógł zainstalować Windowsa 7 na BX100 (instalator go nie widzi); podobny wątek znalazłem na forum Cruciala. W obu przypadkach nie było problemów z instalacją Windows 8.1. Oczywiście nikt nic nie wie :) Zastanawiam się nad tym, gdyż chciałbym zainstalować go na płycie z chipsetem p55 (wiem, wiem, kiedyś będzie zmiana). Wolałbym uniknąć zonka i jestem ciekaw, czy ktoś go instalował na starszej płycie LGA 1156 lub 775. Na pewno Windows nie jest tutaj przyczyną tylko zgryz z płytą główną - ewentualnie BIOS'em. Aha, dodam że sprawdziłem kompatybilność w bazie Cruciala, ale traktuje tą bazę jako część marketingu. Edytowane 26 Maja 2015 przez effect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 pierwsze słyszę, jedynie co to mogą być gorsze transfery liniowe, co w sumie aż tak nie dotyka ogólnej wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 A to zapodam wątek do forum Cruciala. Dmucham na zimne bo potem nie zwrócę już tego dysku bo będą zwalać winę na mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 myślę, że jak nie masz Asus VivoPC to nie ma się czym martwić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Proponuję przeczytać ostatni post :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Hehe, no zwalanie na płytkę :) W każdym bądź razie na morele jest podobny komentarz, tylko bez szczegółów, ale ok. Jakaś loteria zawsze jest. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Problem http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/page-393?p=3951188&do=findComment&comment=3951188 rozwiązanie http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/page-394?p=3951221&do=findComment&comment=3951221 Tak poza tym, p55 trudno nazwać starym chipem... przynajmniej w moim rozumieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Dokładnie, ani on stary ani problematyczny. SSD pięknie na nich śmigają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Dziękuje za linki. Czasami zdarzają się dziwaczne sprawy. Mi tam p55 na razie wystarcza i nie widzę sensu zmieniać, być może przy Skylake coś się pomyśli. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...