Blovesx Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Witam. Mam takie pytanko, a mianowicie co mogę zrobić by moja prędkość internetu wzrosła? Główny router od dostawcy internetu znajduje się u góry na piętrze jakieś ~20m od mojego PC. Puszczenie kabla z góry na dół odpada a więc zostaje mi WiFi. Aktualnie używam czegoś takiego - http://www.morele.net/karta-sieciowa-pentagram-p-6132-10-306060/ Prędkość internetu to 10 MB/s a na tym adapterze wyciągam lekko ponad 5 MB/s przeważnie 4 MB/s+ Moja prośba i pytanie czy ktoś jest w stanie polecić mi jakiś dobry sprzęt który będzie w stanie wyciągnąć lepszą prędkość od aktualnego adaptera (jaka będzie mniej więcej różnica w prędkości) lub może jest jakiś sposób, jakieś opcje do skonfigurowania by zwiększyć moc adaptera, sygnał, zasięg? Jestem zielony jeśli chodzi o sieci bezprzewodowe więc nie mam pojęcia czego szukać. Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Zainteresuj się adapterami do tworzenia sieci w oparciu o kable elektryczne. Przy tym dystansie zapomnij o zestawieniu połączenia, które przepuści 10MB/s. Chyba, że postawisz sobie Yagi nad głową. Ciekawy przegląd: http://us.hardware.info/reviews/5630/nine-600-mbps-power-line-kits-compared-battle-against-interference Edytowane 27 Maja 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blovesx Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 To są te tak zwane WiFi extendery? Jeśli tak to jak miał bym to użyć? Wpiąć w kontakt i z kontaktu do PC? Jeśli to tak by działało to okej. Po parterze do pokoju mógłbym puścić kabel LAN do PC'ta. Czy jeśli użył bym czegoś takiego i wpiął LAN prosto do PC'ta osiągnąłbym te 10 MB/s? Jeśli tak to jaki polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Zadałeś sobie trud by przeczytać link, który wkleiłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...