xZdzislawx Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Witam, sprawa wygląda tak: Funbox - z niego kabel do ściany a w drugiej ścianie gniazdko i do tego gniazdka podłączony komputer. Mam jednak problem z wykrywaniem połączenia, ponieważ po podpięciu kabla internet jest do czasu wyłączenia komputera. Po ponownym uruchomieniu PC Windows stwierdza że kabel nie jest podpięty. Wypinam więc kabel i wsadzam go znowu - internet znów zaskakuje i tak w kółko. Najpierw myślałem, że coś nie tak z gniazdkiem ale wykluczam to, ponieważ gdy nie wykrywa połączenia nie ważne w którym miejscu wypnę i wepnę kabel (przy routerze, komputerze i ścianie) - internet zaskakuje, na dodatek co ma restart komputera do fizycznego połączenia kabla. Czemu za każdym razem muszę wypinać i wpinać kabel żeby wykryło połączenie? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 27 Maja 2015 przez xZdzislawx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Na próbę użyłbym innego przewodu LAN lub zacisnął na nowo wtyczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xZdzislawx Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Sprawdzałem kabel, wtyczkę i nic... Problem taki jak tutaj http://www.orange.pl/fid,4002278347,id,3042500004,title,funbox-problem-z-po-aczeniem-lan,forumthread.html Tylko czy da się coś z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Sprawdzałem kabel, wtyczkę i nic... Jak to sprawdzałeś? organoleptycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xZdzislawx Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Wtyczkę skręciłem od nowa, a kabel między wtyczką a komputerem zmieniłem na inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...