maker3 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Kupiłem standardową obudowę na dysk w miejsce na napędu DVD. Zauważyłem, że jest tam przełącznik, który można ustawić w trzech pozycjach. Ktoś się orientuje co robią poszczególne pozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Strona producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Niektóre hdd caddy mają switche bo ten sam model kieszeni nie zawsze działa z róznymi producentami laptopów. Nie wiem czy oni nie przemieniają scieżek w interfejsie sata aby pasowały wtedy tylko oryginalne akcesoria. Tak czy siak, ten switch służy to ustawiania kompatybilności. Np. do Lenowo musi być na pierwszej pozycji, do Della na trzeciej etc. Jak Ci działa od razu to nie musisz niż przełączać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Ok, dzięki za info. Akurat mam Della. EDIT: Sprawdziłem wszystkie pozycje. W każdej dysk był wykrywany przez system. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez maker3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...