unckle Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Koledzy mam problem sprzet msi b75ma-e33 proc g2020 ram 4gb 1333 dysk 1x hdd 1x ssd komputer działa bez problemów kłopot zaczyna sie podczas instalacji win xp chciałbym go zainstalować na nowym ssd, jednak podczas wczytywania plików z płyty pojawia się blue screen, nie moge teraz podać co jest napisane tam, ale wiem ze na końcu jest cos zwiazanego z pci.sys tryb sata mam ustawiony na ide, bo wiem ze producent płyty tak zaleca a drugą opcją jest zainstalowanie dodatkowych sterowników dla ahci ale nie moge tego zrobić bo nie posiadam stacji dyskietek (i tak nie ma gdzie jej podłączyć) czy ktoś może podać sposób jak obejść ten problem>>? no i czemu blue screen wyskakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Bardziej przydałby się stop kod: No i XP na SSD? Drivery AHACI można zintegrować z instalacją windowsa np. nlite'em. Edytowane 29 Maja 2015 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 albo instalka na IDE, a potem zmiana na AHCI wrzuć screena błędu, ew. spróbuj też wypiąc urządzenia pci na czas instalki systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Stary system, nowy sprzęt = ciężko będzie. Nawet jak postawisz system, to nie ma gwarancji, że ogarniesz sterowniki do urządzeń na płycie - może być problem z dźwiękiem, lanem czy nawet zarządzaniem energią itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 blue screen z powodu brakow sterownikow sata. Integracja ich za pomoca nlite nie zawsze sie w 100% udaje- problemy z bootowaniem. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Brak sterowników sata nie powinien powodować BS - instalator po prostu nie wykryłby dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Wczesniej normalnie na tym sprzecie dzialalem na win xp i nie bylo zadnuch problemow, sterowniki tez byly. Teraz jak instaluje ten system nowy to tez mam ustawione tryb na ide Mam dane z blie screena, moze ktos to rozszyfruje? Stop: 0x0000007E (0xC0000005, 0xF748E0BF, 0xF78DA208, OxF78D9F08) PCI.SYS - ADRESS F748E0BF BASE AT F7487000 DATE STAMP 367d855c EDIT: Nie znalazlem rozwiazania i zainstalowalem win7 Gdyby ktos jednak znalazl jakas podpowoedz o co chodzi z tym bliescreenem to bede wdzieczny wdzieczny Edytowane 13 Czerwca 2015 przez unckle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...