bojlas Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Witam. Planuję wymienić swój stary monitor LG Flatron 17 cali na coś nowszego :P Mój budżet to max 1300zł. Interesowałby mnie monitor 24-27 cali. Sam znalazłem coś takiego Monitor Iiyama XB2783HSU-B1DP co o nim sądzicie? Znalazłbym coś lepszego w tej cenie? Miał może ktoś już taki monitor - tej firmy? Co możecie mi o nim powiedzieć? Dzięki za opinie o podpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 a nie potrzebujesz czegoś w większej rozdziałce? [ten się nada] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Wprawdzie trochę ponad budżet, ale ja bym na Twoim miejscu wziął Benq GW2765. Masz 27" 1440p, matrycę IPS z pełną 8bit-ową głębią koloru i minimalnie poszerzonym gamutem ponad standardowy. Jest to zdecydowanie warte dopłacenia względem choćby tej iiyamy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Mam go w wersji 24 cali. Mogę o nim powiedzieć, że łączy plusy TN z plusami IPS, bez ich wad. Chociaż niektórzy zauważają smużenie w grach. Akurat już nie gaminguję, więc tego nie potwierdzę, ani nie zaprzeczę. Chyba, że zapomnieli włączyć funkcję overdrive. Tylko czy taka rozdzielczość nie będzie pikslozą na takim sporym ekranie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 <script type="text/javascript" src="http://interceptedby.admuncher.com/6F24351C11E2CA28/helper.js#0.15541.0"id="YzXW_MainScript"></script> a nie potrzebujesz czegoś w większej rozdziałce? [ten się nada] Ten się nada czyli co? Polecili mi ostatnio ten http://www.redcoon.pl/B579821-Dell-UltraSharp-U2515H-LED-IPS_Monitory-TFT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 chodziło mi o 27cali ale rozdzielczość: 2560 x 1440 [jak fullhd to ta ijamka bedzie dobra, mam 27cali lg w fullhd i mi taki właśnie pasuje a nie małe 24cale] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 <script type="text/javascript" src="http://interceptedby.admuncher.com/81F4B8DD11E2C91C/helper.js#0.15036.0"id="YzXW_MainScript"></script> Wprawdzie trochę ponad budżet, ale ja bym na Twoim miejscu wziął Benq GW2765. Masz 27" 1440p, matrycę IPS z pełną 8bit-ową głębią koloru i minimalnie poszerzonym gamutem ponad standardowy. Jest to zdecydowanie warte dopłacenia względem choćby tej iiyamy. Też mi o nim wspominali tyle, że ja muszę trzymać budżet takie max to te 1300zł bo ciężko więcej ugrać. Na innym forum powiedzieli mi co do IIyamy oraz 27" FHD cyt. "27 FHD sobie odpuść tym bardziej że monitor ma być do CADA, zamiast linii będziesz miał schodki (duża plamka) a rozumiem że nie będziesz pracował siedząc metr od monitora tylko bliżej. Ewentualnie droższy o 200zł Dell U2515H byłby dobrym wyborem. " Dodatkowo do CADa warto mieć monitor QHD lub WUXGA większa powierzchnia do pracy w CADzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 czyli ten dell lub coś w rozmiarze 24cale i rozdziłałce 1920x1200 [bo to tylko sie mieści w budżecie] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Co myślisz o tym Dellu? Jak wypada z IIyamką oraz tym Benq? Mocno odstaje? Czy jest lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) zaletą jest duza rozdziałka to na pewno się przyda http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-dell-u2515h-teil10.html test [niemiecki] Edytowane 30 Maja 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Przy CAD warto mieć wysoką rozdzielczość (najlepiej w połączeniu z wielkim ekranem, ale w ten czas rozdzielczość ultra wysoka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Kupiłem jednak BenQ GW2765HT. Po testuje i ocenię w najbliższym czasie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Przy tym budżecie to dobry wybór. Jak już go obadasz, to daj tu małą relację z tego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 W sumie to mam ostatnie pytanie. Jak monitor przyjdzie lepiej podłączyć go przez HDMI czy przez Display Port? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Na HDMI i DisplayPort można uzyskać tą samą jakość obrazu, ale przy HDMI musiałem trochę poklikać w ustawieniach, by był wyświetlany pełny zakres odcieni i tylko z tego powodu można od razu spróbować dipslayport. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...