Grzegorz973 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Cześć, Zastanawiam się nad złożeniem sobie stacjonarki pod maszyny wirtualne w celu nauki - celuje raczej w rozwiązanie od Microsoftu. ;)W związku z tym, mam kilka pytań: - Podstawowe - i7 czy jednak zdecydować się na tańszą konkurencję od AMD? - Około 24 GB RAM - Jaka płyta główna? Złożył już sobie ktoś moze coś zgrabnego do uczenia się rozwiązań IT i chciałby się podzielić? W tej chwili na allegro jest zatrzęsienie różnych używanych serwerów od HP/DELLa w obudowie tower i zastanawiam się, czy lepiej złożyć sobie coś samego, czy jednak kupić po prostu jakąś używkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Z tego co orientowałem się w temacie gdy w ramach ćwiczeń chciałem sobie postawić serwer sharepoint a później sprawdzałem azury i inne cuda, to wszędzie polecany był Intel i nie pamiętam czy procki AMD wspierają pewne funkcje - więc dla świętego spokoju brałbym coś od Intela. A komputer to bym Ci jednak radził brać normalny z tej prostej przyczyny, że jak pomysł Ci się znudzi to łatwiej będzie przerobić sprzęt na coś do grania, albo po prostu sprzedać itd. Za około 3000zł można pomyśleć nad: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/data__eJyNjsEOgjAMht!lZw5spWzzHYxHD8bDMnYgIBgGMWp8d7tlJMSLHNqm3$!nf99wn8Zm6WY4XIBIayiAjEIeZS6qJfGokGoevKwiqRqTHbf2$3UtoO3H4GKkYCI2qsz7yn71XdedH2w8jmU6gdXWQWmTGDualQqVut6fk7PCcuMsQEERTXa2p27ygZGQGRxbH1rvXvEpkKZi$Oh625x7G4YnsxI!Xyb5T2w* ewentualnie jak chcesz żeby to było trochę tańsze i mniejsze: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/data__eJyNUEEOgjAQ$MueiSldthX$YDh6MB4a6IGAYCjEqPHvdmubEC9y2E53dnam6Qtu09gs3QyHM5AqETKgUjOIWKQkeSiQlAffpCFpxVcldL6S$69LBm0$upojeXO9LWOfuN$5JvfaDobNpQ4WWKwVFDqJfGKZ2PwrFdtzYpZbrj4LUATbycym6ibrPJXLSBxb61pbP$lRIPe4C99773rTnHrjhoenBbw$As9P9Q** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...