Elemenar Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Witam, szukam smartfona który jest dobry, ma spory ekran i kosztuje około 2000zł. Jestem osobą która podróżuje po 2-3 godziny dziennie i potrzebuje zajęcia w tym okresie czasu. Moimi kryteriami na wybór fona są, ekran (dosyć spory i dobry) bo chciałbym oglądać filmy, filmiki yt, grać, przeglądać internet oraz czytać książki (nie wspominając że mam całkiem spore ręce :P), internet LTE, bateria pojemna lub propozycja co do power banku, pamięć wymienna lub duża, zasięg telefonu dobry (ciągle w podróży pociągiem po miastach i lasach) dodatki (kalkulator, budzik, kalendarz, notatnik) głośnik do rozmowy aby mi nie pierdziały O.o........, oraz dobrze umiejscowione słuchawki (obecnie mam fona w którym muszę wymieniać słuchawki co 2-4 tygodnie bo styk się rozwala (masakra, nie polecam) Myślałem od dłuższego czasu nad jakąś xperią z wyższej półki lub htc one, ale nie brałem tego pod lupę i to były tylko powierzchowne przemyślenia. Dziękuje za pomoc wszystkim zainteresowanym :) PS: allegro nie wchodzi w grę, nie ufam temu portalowi w takich sprawach. Edytowane 30 Maja 2015 przez Elemenar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Jakieś konkretne wymagania poza ww. ? System - patrząc po telefonach które wymieniłeś to wygląda na to że preferujesz Androida , ale może równie dobrze sprawdzi się u ciebie fon z WP czy iOS . Ekran - jedni preferują ekrany o wielkości 5" lub mniejsze a innym kolumbryny 6,3+ " to mało . Flagowiec Sony to obecnie model Z4 z ekranem 5,2" IPS FHD i 32GB pamieci wbudowanej , obsługuje karty microSD do 128GB . Bateria 2 930 mAh ale nie wiadomo jak to się przekłada na wytrzymałość - Z4 ma na pokładzie 8-rdzeniowego Snapdragona 810 8994@2 Ghz . Opcjonalnie LG G4 z ekranem 5,5" 2560x1440 i taką samą ilością pamięci jak Z4 , bateria 3 000 mAh i procek 6 rdzeni @1,8 Ghz . Choć na razie z dostępnością tych modeli to może być kiespko , znacznie prędzej dostaniesz poprzednie flagowce tzn. Sony Xperia Z3 i LG G3 , opcjonalnie wygiętego LG G Flex2 z tym samym prockiem co Z4 . Jak chcesz więcej pamięci wbudowanej to będzie cięzko - tylko Apple ma fony z większą ilością pamięci ,nawet do 128GB . . 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elemenar Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Wielkość ekranu powinna być taka, abym mógł wsadzić ją do kieszeni spodni (5cali z +/- 02-3) Mam za miało doświadczenia aby powiedzieć który system preferuje (słyszałem że android jest wycofywany ?) Dodatki typu zakrzywiony ekran są mi zbędne, jestem po prostu za stary aby tzw: "chodzić na dzielni i szerzyć szpan", a w rzeczywistości to mi nic nie daje Pamięć nie musi być aż tak wielka, myślałem że tak do 64GB (zawsze mogę dokupić nowe karty, wykasować stare filmy/gry), a apple odpada :D Z4 jeszcze nie jest dostępna na naszym rynku, do tego jest straszny misz masz że to może być z3+ a nie z4 :P LG G4 ma wycenę na ceneo 2600 zł, to przekracza budżet i tu muszą wkroczyć mega argumenty abym aż tyle dokładał Xperia z3 słyszałem że ma duże wady i się strasznie grzeje, a o LG g3 jeszcze mi nic nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Zakup samsunga galaxy note 3. Wydasz dużo mniej niż 2000 zł a telefonowi nie brakuje niczego. Posiadam go juz przeszło 1.5 roku i na żaden inny nie ma sensu go wymieniać, Codziennie podrózuje komunikacją miejską po 2h i nie wiem co bym zrobił bez tego telefonu bo seriale oglądam hurtowo. Polecam wersje z procesorem snapdragon 800 czyli N9005. W razie pytań, pisz:) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elemenar Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) zaintrygowałeś mnie tym note 3, dlatego poczytałem o note 4.... ale, no właśnie nagrzewa się do tego stopnia że w gry wymagające można grać max 25 minut, usb 3.0 zostało zabrane i wstawione 2.0, aluminiowa ramka szał ciał bla bla bla, zastanawia mnie czy opłacało by się brać note 4 rep: ktoś coś doda ?? Edytowane 13 Czerwca 2015 przez Elemenar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...