crollek Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Witam :) Mam problem związany z pamiątkami :( Kupiłem pamięci 512Mb 333Mhz Elixira :arrow: chciałem je dorzucić do moich 2x256. Niestety wkładając wszystkie naraz w 3 sloty wywala mi blue screen i coś mówi o braku tymczasowej pamięci Moja płytka obsługuje 3x 1Gb więc nie powinno być problemu :?: Mam Win 2000Professional czy on ma jakieś ograniczenia ilości pamięci jak 98 :?: Pomocy :roll: bo narazie jade bez 1 kości(256) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 1. Pamiatki moga sie kłucic 2. przy ~700 mb to jeszcze nie powinno byc problemu , 2k/xp ma problemy pow. 1,5;2 GB RAM [ wina proca] Mam Win 2000Professional czy on ma jakieś ograniczenia ilości pamięci jak 98Każdy system 32 -bitowy ma ograniczenia ramu [ zdajscioe do 2 GB ] dopiero procesor + system 64 -bitowy bedą działac z wiekszą ilioscia ramu [pow 2 do kilkuset GB ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crollek Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Próbowałem wszystkich kombinacji z tymi 3 kośćmi i jak były tylko 2 obojętnie jakie to był spokój Błąd ten pojawiał się jak było włożone >768 Czytałem coś o problemach z Windą 2000 na polskiej stronce Microsoftu - i widze że coś trzeba zmienić w rejestrze aby spokojnie wykrywał większą pamięć niż 786432 ramy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...