Skocz do zawartości
crollek

Brak pamięci tymczasowej - Win 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Mam problem związany z pamiątkami :(

Kupiłem pamięci 512Mb 333Mhz Elixira :arrow: chciałem je dorzucić do moich 2x256.

Niestety wkładając wszystkie naraz w 3 sloty wywala mi blue screen i coś mówi o braku tymczasowej pamięci

Moja płytka obsługuje 3x 1Gb więc nie powinno być problemu :?:

Mam Win 2000Professional czy on ma jakieś ograniczenia ilości pamięci jak 98 :?:

Pomocy :roll: bo narazie jade bez 1 kości(256)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Pamiatki moga sie kłucic

2. przy ~700 mb to jeszcze nie powinno byc problemu , 2k/xp ma problemy pow. 1,5;2 GB RAM [ wina proca]

Mam Win 2000Professional czy on ma jakieś ograniczenia ilości pamięci jak 98

Każdy system 32 -bitowy ma ograniczenia ramu [ zdajscioe do 2 GB ]

dopiero procesor + system 64 -bitowy bedą działac z wiekszą ilioscia ramu [pow 2 do kilkuset GB ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem wszystkich kombinacji z tymi 3 kośćmi i jak były tylko 2 obojętnie jakie to był spokój

Błąd ten pojawiał się jak było włożone >768

Czytałem coś o problemach z Windą 2000 na polskiej stronce Microsoftu - i widze że coś trzeba zmienić w rejestrze aby spokojnie wykrywał większą pamięć niż 786432 ramy :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi