Skocz do zawartości
pyotrec

Kurs o zainstalowaiu dwóch systemów

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktos jakąś stronę z szczegulowym kursem pt: "Jak zainstalowac dwa systemy operacujne na jednym dysku" lub cos podobnego, prosze ot ponieważ nie mam doświadczenia w robienu tego typu rzeczy oraz mam kupionego niedawno nowego compa i niechcialbym na samym początku czegos zdupczyć, proszę o pomoc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktos jakąś stronę z szczegulowym kursem pt: "Jak zainstalowac dwa systemy operacujne na jednym dysku" lub cos podobnego, prosze ot ponieważ nie mam doświadczenia w robienu tego typu rzeczy oraz mam kupionego niedawno nowego compa i niechcialbym na samym początku czegos zdupczyć, proszę o pomoc  :lol:

Żadnych kursów ci nie trzeba tylko:

(przypadek1)

1. dwie partycje (jeśli chcesz mieć win9x i win2000/WinXP na jednym dysku)

(przypadek2)

1. Jedną partycję i wolne miejsce (jeśli chcesz mieć Widows 9x/Me/2000/XP i linuxa na jednym dysku)

(przypadek 1)

2. najpierw instalujesz windows 9x (na pierwszej part) , a potem instalujesz windows 2000/XP (na drugiej)

(przypadek2)

2. Najpierw instalujesz Windows (na partycji która jest) potem Linuxa (w wolnym miejscu)

I to jest cała metoda instalacji ;) - zakładając że Windows i Linux umiesz zainstalować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi