BlackBourn Posted June 5, 2015 Report post Posted June 5, 2015 Witam,Posiadam problem z Direct XPrzy instalacji Direct X, pokazuje się taki komunikat:Pliki z logami:DXError.log - http://pastebin.com/pxY1QzDYDirectX.log - http://pastebin.com/1zgnbhsNProsił bym o pomoc jak to rozwiązać, opcja formatu komputera nie wchodzi w grę.Z góry dziękuje za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Aesereht Posted June 5, 2015 Report post Posted June 5, 2015 Z plików powyżej wynika, że wyczyściłeś wpis w rejestrze odnośnie wersji directx którą masz zainstalowaną na komputerze. Pewnie jakimś programem "do oczyszczenia rejestru" czy "przyspieszenia komputera" jak mam zgadywać. Najlepiej w tym wypadku byłaby reinstalacja systemu. Co możesz zrobić na początku odepnij internet explorera od paska, bo i tak z niego pewnie nie korzystasz. Po drugie nie wiem czy to zadziała, ale wrzucę ci plik z mojego rejestru dla directX Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX]"Version"="4.09.00.0904""InstalledVersion"=hex:00,00,00,09,00,00,00,00"MinFeatureLevel"=dword:0000b100"MaxFeatureLevel"=dword:0000b100 skopiuj cały tekst do notatnika i zapisz jako np. directx.reg (nazwa nie jest ważna, ważne jest żeby miało rozszerzenie *.reg). Wtedy kliknij na niego 2 krotnie. Jako, że jest to zmiana wpisu w rejestrze dla pewności uruchom ponownie komputer i następnie spróbuj odpalić instalator. Nie mam 100% pewności czy się uda ale możesz spróbować i nie używaj programów czyszczących rejestr bo przeważnie więcej szkodzą niż pomagają. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
BlackBourn Posted June 5, 2015 Report post Posted June 5, 2015 Z plików powyżej wynika, że wyczyściłeś wpis w rejestrze odnośnie wersji directx którą masz zainstalowaną na komputerze. Pewnie jakimś programem "do oczyszczenia rejestru" czy "przyspieszenia komputera" jak mam zgadywać. Najlepiej w tym wypadku byłaby reinstalacja systemu. Co możesz zrobić na początku odepnij internet explorera od paska, bo i tak z niego pewnie nie korzystasz. Po drugie nie wiem czy to zadziała, ale wrzucę ci plik z mojego rejestru dla directX skopiuj cały tekst do notatnika i zapisz jako np. directx.reg (nazwa nie jest ważna, ważne jest żeby miało rozszerzenie *.reg). Wtedy kliknij na niego 2 krotnie. Jako, że jest to zmiana wpisu w rejestrze dla pewności uruchom ponownie komputer i następnie spróbuj odpalić instalator. Nie mam 100% pewności czy się uda ale możesz spróbować i nie używaj programów czyszczących rejestr bo przeważnie więcej szkodzą niż pomagają. No i nadal blada kicha, ciągle ten sam problem :| Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...