Skocz do zawartości
Vomar

Laptop do 2500/3500 z SSD do gier.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję laptopa do gier i normalnego użytkowania. Zamierzam przeznaczyć na niego 2500zł / 3500zł dlatego proszę o propozycje cenowe zarówno w granicach tego 2,5 tysiąca złotych jak i 3,5. 

Wymagania:

-dysk SSD 120/128 GB, nie więcej i nie mniej. Dodatkowo dodam, że nie zależy mi na zwykłym dysku HDD, gdyż nie zamierzam przechowywać dużej ilości gier/plików.

-zależy mi na tym, aby był on z systemem 

-8gb RAM'u

-procesor i5/7

-no i karta graficzna ~coś pokroju NVIDIA GeForce 840M/860M 

Zdaję sobie sprawę z tego, że za 2,5 tysiąca nie znajdę laptopa na którym pogram w Wiedźmina i inne nowsze produkcje, ale komfortowa i płynna gra w gry typu CS: GO, League of Legends, Dota II jest dla mnie bardzo ważna.

-mile widziana matowa metryca

Znalazłem:

http://www.x-kom.pl/p/222076-notebook-laptop-15-6-acer-e5-571g-i5-4210u-8gb-128-dvd-rw-win8-gf840m.html

http://www.x-kom.pl/p/215226-notebook-laptop-15-6-asus-r556ln-xo046h-8-i5-4210u-8gb-128-1tb-win8-gt840.html

Co sądzicie o tych laptopach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bliżej górnrej granicy Lenovo Y50 z i5 + GTX860. Karta ~40% mocniejsza od gtx850 ddr3. Posiada matową matrcę FHD, lepszej jakości obudowę z podświetlaną klawiaturą, mocniejszą baterię, lepsze audio firmy JBL. Na tym już zagrasz w wiedźmina3 na średnich, w inne nowe grey tak samo.

opcjonalnie Lenovo Y50 z i5 + GTX860 oraz SSD. Co do gier to takie GTA5 zajmuje 60GB więc 1 gra i połowa dysku zajęta, osobiście wybrałbym większy dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@all up

Polecacie gdzie się da y50-70, a on ma naprawdę tragiczną matrycę... Dorabiam jako grafik, pracujący na kalibrowanych ekranach, ale to bez znaczenia, bo i ślepy zauważy, że ten lcd z lenovo to oni ze śmietnika wzięli. W necie krążą opinie, że "jest słaby". Nie. Nie jest słaby. Jest dnem. Dosłownie. Sam zapoznałem się z kilkoma różnymi lapkami w przeciągo ostatniego miesiąca, w kwocie do 5k. Lenovo brałem pod uwagę ze względu na podzespoły. Wiedziałem również, że dokucza mu throttling. Powiem tak - throttling jest jego najmniejszym problemem... Nikomu nie polecę tego sprzętu niestety a szkoda, bo zapowiadał się nieźle. O dziwo w Y70-70 (17 cali) potrafili dać matrycę cywilizowaną...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo y50 jest polecany w cenie do 3500zł ponieważ jest to NAJWYDAJNIEJSZA Konfiguracja do gier i jeśli ktoś nie jest w stanie nic dołożyć i zależy mu na max wydajności w grach to jest to najlepsza opcja.

Oprócz tego pojawiła się odświeżona rewizja Lenovo Y50 z i5 oraz GTX960m trochę szybsza karta oraz o wiele lepsza matryca IPS w porównaniu do starszej TN-ki

http://laptopmedia.com/review/lenovo-y50-gtx-960m-review-the-slimmed-down-powerhouse-got-even-better/

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi