Vomar Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witam, poszukuję laptopa do gier i normalnego użytkowania. Zamierzam przeznaczyć na niego 2500zł / 3500zł dlatego proszę o propozycje cenowe zarówno w granicach tego 2,5 tysiąca złotych jak i 3,5. Wymagania: -dysk SSD 120/128 GB, nie więcej i nie mniej. Dodatkowo dodam, że nie zależy mi na zwykłym dysku HDD, gdyż nie zamierzam przechowywać dużej ilości gier/plików. -zależy mi na tym, aby był on z systemem -8gb RAM'u -procesor i5/7 -no i karta graficzna ~coś pokroju NVIDIA GeForce 840M/860M Zdaję sobie sprawę z tego, że za 2,5 tysiąca nie znajdę laptopa na którym pogram w Wiedźmina i inne nowsze produkcje, ale komfortowa i płynna gra w gry typu CS: GO, League of Legends, Dota II jest dla mnie bardzo ważna. -mile widziana matowa metryca Znalazłem: http://www.x-kom.pl/p/222076-notebook-laptop-15-6-acer-e5-571g-i5-4210u-8gb-128-dvd-rw-win8-gf840m.html http://www.x-kom.pl/p/215226-notebook-laptop-15-6-asus-r556ln-xo046h-8-i5-4210u-8gb-128-1tb-win8-gt840.html Co sądzicie o tych laptopach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Sądzę, że w nic sensownie nie pograsz na 840. Dorzuć parę zł do 850. Np. takie coś od Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Bliżej górnrej granicy Lenovo Y50 z i5 + GTX860. Karta ~40% mocniejsza od gtx850 ddr3. Posiada matową matrcę FHD, lepszej jakości obudowę z podświetlaną klawiaturą, mocniejszą baterię, lepsze audio firmy JBL. Na tym już zagrasz w wiedźmina3 na średnich, w inne nowe grey tak samo. opcjonalnie Lenovo Y50 z i5 + GTX860 oraz SSD. Co do gier to takie GTA5 zajmuje 60GB więc 1 gra i połowa dysku zajęta, osobiście wybrałbym większy dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) GTX950 a nie 960. Karta na wolniejszych pamięciach Edytowane 7 Czerwca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 @all up Polecacie gdzie się da y50-70, a on ma naprawdę tragiczną matrycę... Dorabiam jako grafik, pracujący na kalibrowanych ekranach, ale to bez znaczenia, bo i ślepy zauważy, że ten lcd z lenovo to oni ze śmietnika wzięli. W necie krążą opinie, że "jest słaby". Nie. Nie jest słaby. Jest dnem. Dosłownie. Sam zapoznałem się z kilkoma różnymi lapkami w przeciągo ostatniego miesiąca, w kwocie do 5k. Lenovo brałem pod uwagę ze względu na podzespoły. Wiedziałem również, że dokucza mu throttling. Powiem tak - throttling jest jego najmniejszym problemem... Nikomu nie polecę tego sprzętu niestety a szkoda, bo zapowiadał się nieźle. O dziwo w Y70-70 (17 cali) potrafili dać matrycę cywilizowaną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Lenovo y50 jest polecany w cenie do 3500zł ponieważ jest to NAJWYDAJNIEJSZA Konfiguracja do gier i jeśli ktoś nie jest w stanie nic dołożyć i zależy mu na max wydajności w grach to jest to najlepsza opcja. Oprócz tego pojawiła się odświeżona rewizja Lenovo Y50 z i5 oraz GTX960m trochę szybsza karta oraz o wiele lepsza matryca IPS w porównaniu do starszej TN-ki http://laptopmedia.com/review/lenovo-y50-gtx-960m-review-the-slimmed-down-powerhouse-got-even-better/ Edytowane 7 Czerwca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 @up A no to widzicie, trzeba również zwracać pytającym uwagę, żeby dokładnie sprawdzili. Ja oczywiście "macałem" ten z 2014. Grosza złamanego za niego bym nie wyłożył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) MSI gp60 z i5h + gtx850 + ssd ma 2 dyski w tym jeden z nich to SSD wpięty w złącze msata ma wydajną grafikę ktora w natywnej rozdzielczosci tej matrycy ma bardzo dobre osiagi w grach Edytowane 14 Czerwca 2015 przez laprekuan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...