Skocz do zawartości
Aurora001

Tani lapek do gier na 840m

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje lapka do gier CHYBA na 840M gdyz mocniejsza grafika bedzie raczej bezsensu.
Cena 1700-2200zl.

Lapek praktycznie tylko do okazyjnego grania w DOTA2 czy inne proste gry oraz prace biurowe/internet.

- Dobrze by bylo gdyby mial gwarancje miedzynarodowa... Acz nie jest to wymog.

- Wytrzymaly. Uzywany codziennie po 6-7h w pracy, ale bedzie codziennie jezdzil po 4-6x w torbie... ktora raczej srednio szanuje ;)

- dobry touchpad, myszy raczej nie bede podlaczal
- Matryca moze byc slaba, katy widzenia czym GORSZE tym LEPIEJ. Nie beda mi przechodnie zagladac jak ogladam redtube -_^  /joke, ale MILO byloby gdyby miala spora jasnosc. W samsungu N130 nie widze nic w pol sloncu ;)
- Bluetooth moglby byc przydatny do podlaczania sluchawek bezprzewodowych...

- Bateria malo istotna

Rozmiar 14-15', ale wolalbym cos mniejszego szczerze... 13'' Ale chyba musialbym zostac przy HD4400/4600 zeby nie wydac majatku???
Obecnie mam samsunga N130 i nie narzekam poza brakiem wydajnosci w gierkach...

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lapka chcesz kupić w PL czy u siebie? Dobrze by było gdybyś określił co znaczy tani :)

Z takich, które zniosą częstą podróż Asus R533 z i5ulv + GT840. Specyfikacja standardowa jak na tą cenę, posiada aluminiową obudowę, która tak szybko się nie rozleci

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w PL, bo mam VAT FREE zakupy ;) Bede 22 w PL i zabieram ze soba na wyspy bez placenia 23% vatu.

Tani - Nie zamierzam doplacac do 860M w okolice 3000zl, zas topowe 840m chyba nie sa warte ceny...
W grze jeszcze ewentualnie bylby 850M w okolicach 2700zl, ale to i tak chyba bezsens.

Bym powiedzial ze w gre wchodzi najtansza opcja 840M czyli 1700 do 2200zl max

Na baterii raczej nie planuje nic robic wiec to jest raczej rzecz malo istotna.

Najbardziej nie wiem czego oczekiwac od prockow mobilnych - jak duze roznice sa miedzy U/H/M i kwestia oplacalnosci doplat do w/w.

Troche doprecyzyje pierwszy post.

PS. AMD tak sie chwalilo APU i nadal nie ma nic ciekawego czy sie myle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tanich lapków zobacz na allegro Asusa K455 z i3ulv + GT840 za ~1800zł. Posiada 14" matrycę, konfiguracja raczej wystarczająca do Doty2

http://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum[4326][4]=4&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-e-0528&category=77916&order=p&search_scope=category-77916&string=gt840

Osobiście i tak postawiłbym na r533 ze względu na lepszą obudowę. Cenowo mieści się w budżecie. GTX850 DDR3 (słabsza wersja na poziomie starego GTX760m) to przegięcie do gier typu DOTA

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD tak jak w wersjach desktopowych mocno odstaje.

odnoście ULV to

i7ulv (2 core) ma wydajność i5M (2 core)

i5ulv ma wydajność i3M

i3ulv wydajność Pentiuma M czyli to samo co i3M tylko bez HT

do 2400 nic z grafiką dedykowaną prawie nie ma

Bzdura. Wyżej podany Asus to co? E450 ze słabą integrą nie nadaje się do gier.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To z allegro to ciekawa opcja, szcsegolnie z torba /mysza.

Pytanie tylko czy mimo iz jest to komputronik to przy sprzedazy na allegro wystawia mi fakture VAT FREE. Musialbym to osobiscie zalatwiac gdyz musza mi wydac fakture na papierze urzedowym.

Na komputronie tez opcje z SSD za 1900zl... tylko w specyfikacji nic o modelu. Zgrozo.

A cos na 14' z 840m i wydajnoscia na procku troche wieksza w rozsadnej kwocie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cos na starszych konstrukcjach z 7xx i niekoniecznie 14" wchodziloby w gre?

Rozwazam wszystkie opcje.

Jednym slowem, szukam zlotego srodka przy zalozeniach 14' i 15'. Bo jesli nie jestem w stanie dostac czegos troche lepszego na 15' w podobnej kwocie to bedzie 14' na i3-4030u i tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z "maluchów" nie ma nic innego co by się nadawało do gier lub by nie było kompletnym złomem, który nie rozleci się po roku czasu takiego użytkowania.

Z 15,6" zobacz sobie jeszcze Acera M3 z i3ulv + GT730. Karta w wersji 128bit a więc wydajność na poziomie GT740. Posiada mocną baterię, dotykowy ekran oraz aluminiową obudowę. Zawiasy również masywne w porównaniu do konkurencji.

Edytowane przez kaijitsu
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknam jeszcze tutaj... Jakies rysy na obudowie mi nie przeszkadzaja, byle bez bad pixeli...
I koniecznie z oryginalnym opakowaniem bo bez tego nie ma szans na TAX FREE.

http://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum[1234][2]=2&a_enum[4366][20]=20&a_enum[4366][30]=30&a_mask[4327][1]=1&a_mask[4327][32]=32&a_mask[4327][8]=8&bmatch=seng-v13-p-sm-isqm-4-e-0528&buyNew=1&category=491&order=p&p=3&price_enabled=1&price_to=2300&search_scope=category-491&string=outlet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym slowem nie ma co patrzec na Turbo, a jedynie na bazowe MHZ.

http://prawo.rp.pl/artykul/756504.html?p=1

Ciekawe czy z outletu przeszedlby lapek odprawe celna... Czekam na odp. czy Xcom w ogole sprzeda na TAX FREE z outletu.

Ktos nie chce kupic lapka zebym mu wywiozl VAT free? Do polski wrocilby kolo 5 lipca ;) Dzielimy sie 50/50 roznica ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie postanowione. 14' od asusa. Cenowo mnie zaskoczyl przy tej wydajnosci i komponentach. Widac tylko ze dostepne ostatnie sztuki bo trwa wyprzedaz. Musze sie pospieszyc...

Jeszcze tylko nie wiem czy z x-koma czy komputrona. Komputronik wypada lepiej bo nie jest to zwrot/refurbished, w dodatku z torba, mysza, CODem i essetem... Jakiekolwiek by nie byly ;)
Na i mam pewnosc ze nie bedzie problemu ze zwrotem TAX free.

Pytanie najwazniejsze.

Co to za SSD siedzi w tych asusach? Bo nie wiem czy brac HDD czy SSD + jakas karte SD na magazyn.
Szkoda mi doplacac do syfiastego SSD, chociaz SSD to SSD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D -> wersja bez Windowsa

H -> wersja z Win 8/8.1

V zazwyczaj odnosiło się do wersji z Win7.

1 litera oznacza serię, potem cyfry model, następne 1-2 znaki/litery określają układ graficzny, po myślniku mamy kod określający specyfikację (proc/ram/dysk), no i ta ww. końcowa litera systemu.

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak qfa czulem. To byla zbyt dobra oferta z Asusami.
Ceny poszly po +200zl za podstawowe modele 4gb/1TB/no OS.
Najtanszy w okolicy 1950zl w tej chwili...

http://allegro.pl/outlet-dell-inspiron-7537-i5-6gb-500gb-gt750m-dnd-i5441793095.html

Zastanowic sie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Srednio mi pasuje lodz. Przylatuje w niedziele w nocy, a wylatuje rano we wtorek...
Do tego musze zalatwic papierologie w Warszawie oraz ewentualnie zobaczycz prace nad autem w Lublinie...
Nie wiem czy bym sie wyrobil, tez troche cena ponad 500euro. Do rozwazenia.

/Pluje sobie w brode za tego della z x-koma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to troche zglupialem przez te pare dni... No dobra, bardzo mocno zglupialem. [:

Lapka musze zamowic do jutra do 12:00 najpozniej, a lepiej wczesniej zebym mogl odebrac osobiscie w poniedzialek.

A teraz dlaczego zglupialem.

Jestem pomiedzy Asusem 14" K455LN-WX014 na i3-4030 (+ cena, wielkosc, - wydajnosc CPU)
Acerem e5-572 http://www.x-kom.pl/p/216246-notebook-laptop-15%2C6-acer-e5-572g-i5-4210m-4gb-500-dvd-rw-gt840m.html?partnerid=100448925&sm12=Mjk=&ts=1434444204&token=6b121596f48c088555ff953a871febe7 (Ktory jest patrze dzisiaj NIEDOSTEPNY...),

MSI CX61 2PF-1491XPL http://www.komputronik.pl/index.php/product/257347/Elektronika/Laptopy_Tablety/MSI_CX61_2PF_1491XPL.html (Matryca FULL HD :/ i opinie o slabym wykonaniu )

K555LN-XO117 http://allegro.pl/outlet-asus-k555ln-xo117-i7-4gb-1tb-gf840m-mat-i5436236854.html (nie potrafie sie wypowiedziec, mocny proc, grafa)

DELL Inspiron 3542 i7-4510U 8GB GF840M
http://allegro.pl/outlet-dell-inspiron-3542-i7-4510u-8gb-gf840m-win7-i5457161782.html lub
http://allegro.pl/outlet-dell-inspiron-3542-i7-8gb-1tb-gf840m-win8-i5463426147.html

Lub cos na 840M + i7U (I tutaj najbardziej nie wiem czego unikac, a ktore sa ok, a mozna dostac do 2000-2300zl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputronik - obsluga klienta 0/10... Qfa mac. Moich pieniedzy nie zobacza idiocii. Chyba nie wiedza co to znaczy byc 1 dzien roboczy w Polsce oraz co to znaczy pilny kontakt w razie problemow.

Czwartek wieczor zamowiony wkoncu K455 z SSD 240gb. Dostali na maila do osoby z zamowien internetowych oraz oddzialu gdzie mial byc odbior ze w razie problemow mam dostac informacje pilnie, najlepiej na telefon."

Piatek 11.52:
"Witam, Jeżeli nie będzie problemu z dostawą towaru komputer powinien dojechać do nas w dniu jutrzejszym."

Sobota!!! 09:17
"Towar najszybciej, na wtorek do odbioru."

Na pewno go ktos qfa odbierze we wtorek. Na pewno...  :ploom:

Gorzej ze mnie wu**** i mam problem co wziac i skad w sobote...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi