Traczykcw Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Witam,Dzisiaj bez większej przyczyny zaczeły się pojawiać na moim Windowsie 7 x64 blue screeny, przy korzystaniu z przeglądarki, włączaniu różnych aplikacji.Zrobiłem przywracanie systemu i parę innyc czynności ale to nie pomogło. Postanowiłem przeinstalować system żeby rozwiazać problem, czego juz mi się zrobić nie udało.W załaczniku zamiesczam screen'y które otrzymałem przy próbie instalacji (bootowanie z płyty).Zmieniałem dyski z SSD na stary talerzowy, ale i to nie pomogłoProszę o pilną pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 No a gdzie te screeny? Spróbuj przed formatem usunąć partycje systemowe i utworzyć je na nowo (ukrytą i system) (Win 7 sam je utworzy podczas instalacji) - nie przywracaj, nie reinstaluj. Nowa instalacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traczykcw Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Przepraszam, zapomniałem dodać zdjęć Tutaj jeszcze screeny sprzed próby reinstalki oraz te dwa ostatnie z pierwszego stawiania windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Wyciągnij HDD, zostaw SSD, zrób reset biosu, włóż płytę lub pena z Windowsem, wybór nowej instalacji, usuń partycje (tak by była tylko jedna nieprzydzielona) i spróbuj zainstalować. Potem podłącz HDD i to samo, jakby na SSD nie dało się. Jak nie pójdzie to znaczy, że masz problem z fizycznym sprzętem, ale tu już będą schody, bo to może być już wszystko typu płyta, pamięć, grafika itd... Koledzy pewnie zaczną sypać innymi propozycjami również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Sprawdź dysk i pamięci - pamięci przy pomocy Memtest (odpalany z CD/USB), dysk przy pomocy HD Tune (na początek sam SMART). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricko Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Podepnę się pod temat bo już brak mi pomysłów. Mam nowy sprzęt z bebechami: MSI Z97I AC Intel Core i3-4370T SSD Crucial MX200 Instalator Windows 7 (wersja angielska czysta i Windows 7 MalcolmX z lutego, zachowanie identyczne) puszczany z pendrive (przygotowany w Rufus i W7 USB DVD DOWNLOAD TOOL) nie ma ochoty stworzyć partycji systemowej na SSD bo "instalator nie może utworzyć nowej partycji systemowej lub zlokalizować istniejącej". Różne podpowiedzi z netu typu zmiany ustawień UEFI w BIOS, priorytety BOOT, a także głupie cofanie się w instalatorze o krok i wyjmowanie/wkładanie pendrive. Nic tego nie rusza. Ponadto w akcje desperacji podłączyłem dysk do innego kompa i po odpaleniu 'Zarządzaj' kwiknęło coś o nieaktywowanym dysku i opcji wyboru MBR czy GPT. Wybrałem MBR, a to też g*wno dało. Proszę podpowiedzcie jakie aktualnie czary-mary obowiązują przy instalacji nowego systemu na SSD z pendrive, bo ostatnio kilka lat temu poszło bez problemu na MSI Z77MA-GD45 i Kingstonie V60. Edytowane 19 Lipca 2015 przez Tricko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Przypuszczam, że odłączenie wszelkich pendrive od kompa i instalacja z dvd rozwiązałaby problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricko Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Genialne rozwiązanie, gdy próbuję instalować z pendrive :P Instalacja z DVD w trybie AHCI nie idzie. Poszło na IDE. Chyba za stary już na to jestem... Edytowane 19 Lipca 2015 przez Tricko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...