Skocz do zawartości
Traczykcw

Na PC nie da się zainstalować Windy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Dzisiaj bez większej przyczyny zaczeły się pojawiać na moim Windowsie 7 x64 blue screeny, przy korzystaniu z przeglądarki, włączaniu różnych aplikacji.
Zrobiłem przywracanie systemu i parę innyc czynności ale to nie pomogło.

Postanowiłem przeinstalować system żeby rozwiazać problem, czego juz mi się zrobić nie udało.
W załaczniku zamiesczam screen'y które otrzymałem przy próbie instalacji (bootowanie z płyty).
Zmieniałem dyski z SSD na stary talerzowy, ale i to nie pomogło
Proszę o pilną pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciągnij HDD, zostaw SSD, zrób reset biosu, włóż płytę lub pena z Windowsem, wybór nowej instalacji, usuń partycje (tak by była tylko jedna nieprzydzielona) i spróbuj zainstalować. Potem podłącz HDD i to samo, jakby na SSD nie dało się.

Jak nie pójdzie to znaczy, że masz problem z fizycznym sprzętem, ale tu już będą schody, bo to może być już wszystko typu płyta, pamięć, grafika itd...

Koledzy pewnie zaczną sypać innymi propozycjami również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się pod temat bo już brak mi pomysłów.

Mam nowy sprzęt z bebechami:

MSI Z97I AC

Intel Core i3-4370T

SSD Crucial MX200

Instalator Windows 7 (wersja angielska czysta i Windows 7 MalcolmX z lutego, zachowanie identyczne) puszczany z pendrive (przygotowany w Rufus i W7 USB DVD DOWNLOAD TOOL) nie ma ochoty stworzyć partycji systemowej na SSD bo "instalator nie może utworzyć nowej partycji systemowej lub zlokalizować istniejącej".

Różne podpowiedzi z netu typu zmiany ustawień UEFI w BIOS, priorytety BOOT, a także głupie cofanie się w instalatorze o krok i wyjmowanie/wkładanie pendrive. Nic tego nie rusza.

Ponadto w akcje desperacji podłączyłem dysk do innego kompa i po odpaleniu 'Zarządzaj' kwiknęło coś o nieaktywowanym dysku i opcji wyboru MBR czy GPT. Wybrałem MBR, a to też g*wno dało.

Proszę podpowiedzcie jakie aktualnie czary-mary obowiązują przy instalacji nowego systemu na SSD z pendrive, bo ostatnio kilka lat temu poszło bez problemu na MSI Z77MA-GD45 i Kingstonie V60.

Edytowane przez Tricko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genialne rozwiązanie, gdy próbuję instalować z pendrive :P

Instalacja z DVD w trybie AHCI nie idzie. Poszło na IDE.

Chyba za stary już na to jestem...

Edytowane przez Tricko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi