Marcin3214 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 A więc, stare podzespoły, pentium d 805, intelowa płyta ze zintegrowanym gpu, ram ddr2. Podłączane poza obudową dla pewności, płyta się włącza, tzn. kręci się wentylator procesora, świeci się lampka, ale zero sygnału na monitor, zarówno z integry, jak i osobnej karty graficznej. Po wyjęciu ramu płyta piszczy, ale tylko jeśli nie jest podłączona karta graficzna. Gdy karta jest w slocie, po wyjęciu ramu brak pisku. Sprzęt działał, zwiesił się podczas instalacji windowsa i już nie wstał. Orientacyjnie, bo nie wiem co zamówić, a pozamieniać podzespołów nie mam jak ;) Płyta raczej do wymiany? Czy ram/procesor bardziej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 A jak zasilacz? Daje wszystkie napiecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin3214 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zasilacz na 100% ok, sprawdzany z innym sprzętem działa bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Podaj pelna konfiguracje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin3214 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Pentium D 805, Intel D102GGC2, DDR2 667mhz od Kingstona bodajże, zasilacz Amacrox Warrior 400W, osobna karta którą wkłądałem to Radeon x550 /edit: model płyty poprawiłem ;) Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Marcin3214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 A mozesz strzelic fote plyty? Jak rozumiem wszystkie kondensatory obejrzales i sa sprawne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin3214 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zrobię fotkę później, jak będę w domu. Kondensatory na oko były ok, nie był wybrzuszone. Ta płyta kiedyś była w naprawie właśnie z tego względu, lutowali jej nowe kondensatory, zakładam że to ona poszła na logike i jakąś płytkę będzie trzeba kupić, bo mi taki tani, niekoniecznie wydajny komputerek potrzebny teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Masz może kartę graficzną na zwykłe PCI ? Zresetuj bios i podłącz się do integry na płycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin3214 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Na PCI nie mam niestety. Bios próbowałem zworkami zresetować i nie poszło. Okazało się, że znajomy powinien mieć jakąś płytę pod tego procka, to jutro albo pojutrze uda się może pożyczyć i sprawdzę co padło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...