Tellmewhen Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 zamówiłem juz bo nie chce mi się bawić w to i tak juz ponad 3 miesiące sie wstrzymywałem na "AMD" ale jednak niepotrzebnie .Takze dziekuje Devil za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Wg. mnie SSD 128GB wystarczy spokojnie do typowych zastosowań . Starczał parę lat temu, kiedy gry nie ważyły po 50GB. Obecnie 256 to minimum, jak masz parę programów poinstalowane. Podam na przykładzie (sam jakiś czas temu byłem zmuszony do przesiadki). Dysk 256. Gry: 2 (GTA 5 i W3). Narzędzia:3 (Office, PS, Corel). W katalogu bierzącym POBRANE: (kilka filmów, seriali itp) 26GB. Wolne miejsce? 35Gb. 256 to naprawdę sensowne minimum. PS na dyskach hdd trzymam kolekcje filmów, zdjęć i muzy, SSD tylko do ważnych i świeżych tematów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 katalog pobrane należy trzymać na hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Do gier 256 GB to nawet mało. Co dopiero 128 GB. Ale pod system 128GB będzie w sam raz. Mimo wszystko dysk SSD do gier nie jest wymagany i nie daje jakiegoś tam dużego kopa w działaniu. Owszem gry szybciej się ładują i nie szarpią tak na początku przy doczytywaniu. Ale na HDD idzie się przyzwyczaić do tego i potem już jest normalnie jak na SSD. Tak więc jak ktos nie ma kasy na większy dysk to idzie się bez tego obejść. SSD wciaż jest za drogie dla wielu osób i wciąż dla mnie niedoskonałe ze względu na żywotność. Oczywiście w teorii, bo żadnego dysku SSD do tej pory nie zapisałem w takiej ilości jak podaje producent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...