Skocz do zawartości
Tellmewhen

PC do GIER (AMD) ~4k + Monitor ~1200 pln.

Rekomendowane odpowiedzi

Wg. mnie SSD 128GB wystarczy spokojnie do typowych zastosowań .

Starczał parę lat temu, kiedy gry nie ważyły po 50GB. Obecnie 256 to minimum, jak masz parę programów poinstalowane. Podam na przykładzie (sam jakiś czas temu byłem zmuszony do przesiadki). Dysk 256. Gry: 2 (GTA 5 i W3). Narzędzia:3 (Office, PS, Corel). W katalogu bierzącym POBRANE: (kilka filmów, seriali itp) 26GB. Wolne miejsce?  35Gb. 256 to naprawdę sensowne minimum. PS na dyskach hdd trzymam kolekcje filmów, zdjęć i muzy, SSD tylko do ważnych i świeżych tematów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gier 256 GB to nawet mało. Co dopiero 128 GB. Ale pod system 128GB będzie w sam raz. Mimo wszystko dysk SSD do gier nie jest wymagany i nie daje jakiegoś tam dużego kopa w działaniu. Owszem gry szybciej się ładują i nie szarpią tak na początku przy doczytywaniu. Ale na HDD idzie się przyzwyczaić do tego i potem już jest normalnie jak na SSD.  Tak więc jak ktos nie ma kasy na większy dysk to idzie się bez tego obejść. SSD wciaż jest za drogie dla wielu osób i wciąż dla mnie niedoskonałe ze względu na żywotność. Oczywiście w teorii, bo żadnego dysku SSD do tej pory nie zapisałem w takiej ilości jak podaje producent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi