Meat Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Mam taki problem. Kolega miał problem z systemem więc dał mi dysk, abym zrobił kopię zapasową jego plików. Jak się okazało po podłączeniu dysku do komputera pokazuje "uruchamianie systemu windows" trwa to długo... tak długo że zresetować trzeba. W biosie natomiast dysk jest widoczny. Za pierwszym razem udało mi się odpalić system, z dyskiem, ale ani w menadżerze dysków ani w moim komputerze nie był on widoczny. Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 "uruchamianie systemu windows" trwa to długo... tak długo że zresetować trzeba. Dysk jest nowy? Czy wyszarpany z innego kompa? Jeśli z innego kompa, pewnie próbuje bootować z systemu zainstalowanego na tym dysku. Ustaw odpowiednio kolejność bootowania w biosie. Widoczność w systemie, przypisz mu literę w menadżerze dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meat Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Było przypisane a przynajmniej z tego co rozumiem bo jestem trochę zielony w biosie, ale żeby uruchomić komputer muszę odpiąć tamten dysk bo inaczej system się ładuje ale nie naładuje... Zdjęcia z biosu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 To teraz może jeszcze powiesz, na któym dysku masz system, któy dokładasz do kompa? Dysk jest nowy? Czy wyszarpany z innego kompa?No po co niby odpowiadać na pytania? Prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 No po co niby odpowiadać na pytania? Prawda?Napij się kawy albo coś. W pierwszym zdaniu pierwszego posta masz jak byk: Kolega miał problem z systemem więc dał mi dysk, abym zrobił kopię zapasową jego plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinHRB Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Jeśli to dysk ATA to zmień zworkę z master na slave, jeżeli natomiast jest to dysk SATA w biosie musisz ustawić kolejność uruchamiania dysków tak aby Twój był uruchamiany jako pierwszy-główny(Master) a kolegi musi zostać ustawiony jako "drugi"(Slave). Niestety nie wyświetlają mi się twoje zdjęcia. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...