lokatyyy Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam, proszę was o pomoc. Chce kupić dwa wentylatory 140mm na góre do Zalmana Z9 plus tylko nie mam pojęcia które wybrać. Zastanawiałem się nad PureWings ale cena trochę duża. Czy ktoś jest wstanie polecić coś dobrego/cichego? Może być na pin3 lub pin4 nie ma to dla mnie różnicy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Dobre i ciche nie może być tanie. Poza tym dwa wentylatory na topie to oznaka nie znajomości tematu poprawnego chłodzenia. Ten na topie z tyłu wystarczy. http://www.bit-tech.net/hardware/2012/02/10/the-big-cooling-investigation/1 Edytowane 10 Czerwca 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 (...) Poza tym dwa wentylatory na topie to oznaka nie znajomości tematu poprawnego chłodzenia. (...) Chyba będę musiał zrobić przegląd swojej budy [; Za dużo wentylatorów sterowanych 5-11V [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...