pio Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Zdaje sobie sprawę, że topik, który zamieszczam, nie jest czysto-komputerowy, ale szukałem forów z tej dziedziny i nic nie znalazłem, jedyna nadzieja to forumowicze TWEAKa, dlatego proszę moderatorów o wyrozumiałość. Sprawa wygląda następująco: jest sobie kabel od kablówki z Canal+, chce go rozkodowywać na kompie, ale tak, żeby do karty tv nie był podłączony kabel od kablówki, czy istnieją jakieś pluskwy albo nadajniki, które można podłączyć na końcu kabla od telewizji kablowej, a odbiornik na wejściu antenowym do karty tv. Albo może ktoś zna jakieś inne rozwiązanie, które będzie łącznikiem między kablem od kablówki i kablem od karty tv. Odległość, która nie może być połączona przewodem to ok. 3m. Potrzebuje tego rozwiązania, dlatego że jestem biednym studentem mieszkającym na stancji, a właścicielka domu żąda ode mnie dodatkowych opłat za kablówkę (ona miałaby ją wtedy za darmo moim kosztem). Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Sa takie urzadzenia dzieki ktorym mozna wyprowadzic obraz z kablowki albo z komputera radiowo np. na caly dom ale koszty tego chyba beda wyzsze niz koszty uzytkowania kablowki za dodatkowa oplata dla wlasciciela. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wlascicielem, rozdzielic sygnal kablem nie problem, kosztow dodatkowych brak jesli chodzi o wlasciciela sieci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 poszukaj na necie (dokladniej :D ) kiedys mialem tunerek i rozkodowywalem C+ i w tym czasie szukalem duzo na necie tej tematyki i znalazlem kiedys stronke o kradziezy /podsluchu/ radiowym kabli antenowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Jeśli chcesz rozkodować C+ to najlepiej mieć karte z satrym dobrym BT878 bo większość softu do dekodowania chodzi tylko z tymi kartami ja kupilem AverTV Studio 303 i troszke zaluje bo jest z nowym chipem Conexant CX23881-27 który nie jest kompatybilny z BT878 :( ale zato mam najnowsza kość do której wiara zacznie pisać sotf jusz niedlogo a jakosc obrazu na nim jest calkiem miodna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ... Canal+ - chce go rozkodowywać na kompie ... To raczej na tym forum niewiele sie dowiesz. Za to na tym jak najbardziej : http://dvb-board-pl.irde.to/board/index.php Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...