Dudek89 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Cześć wszystkim, zastanawiam się nad wymianą mojego już 5 letniego laptopa MSI GE600 (działa pięknie, tylko pograć się już prawie w nic nie da), na jakiegoś blaszaka na którym spokojnie mógłbym zagrać w GTA V, jakieś nowe CoDy i Fifę (jak najwięcej, jak najnowszych wersji ;) ). Budżet przewidywalny to okolice 2500zł +/- 200zł Posiadam obudowę, myszkę, klawiaturę, monitor, dysk SSD - Samsung 840 EVO 120GB oraz dysk magazyn 500GB (wystarczy mi zdecydowanie). Napęd DVD jest mi zbędny. Potrzebowałbym porady odnośnie pozostałych bebechów - z tematu wypadłem około 6-7 lat temu więc to całe milenium w hardware ;). Widziałem proponowane zestawy na stronie głównej. Oczywiście jak najbardziej wiem, że nikt mi nie zagwarantuje, że dana karta graficzna uciągnie gry za 3-4 lata, ale jeżeli byłaby nadzieja, że za te 3-4 lata chociaż da radę odpalić na minimum już by było super(a Fifę to nawet i więcej :D bo to jedyna gra w którą gram regularnie). Nigdy nie miałem sprzętu który by uciągał gry w Ultra detalach, więc i teraz u Wiedźmina każdego włosa nie muszę widzieć :). I pytanie najważniejsze - zmieni się coś do września/października? Tj jakieś nowe premiery, nowych układów itd - co wiązałoby się ze spadkiem cen sprzętu z obecnej generacji. Bardzo wszystkim z góry dziękuję, a jeżeli założyłem temat źle, proszę o usunięcie a nie strzelanie od razu ostrzeżeniami. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 jak się nie pali to poczekałbym do września na premierę nowych procków intela [raczej ceny nie spadną ale bedzie za to większy wybór] w miedzyczasie maja też być premiery nowych kart od amd i może nvidia jeszcze coś pokaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...