Datehi Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Witam wszystkich, mam pewien problem i się zastanawiam czy tak powinno być otóż 2 dni temu przyszedł mi PC z morele oto jego specyfikacja: http://www.morele.net/inventory/info/vj0zwY/ Dopiero teraz zauważyłem, że nie kręcą się żadne wentylatory oprócz chłodzenia od Thermalrighta, tak powinno być? Płyta główna sama je włączy, gdy podzespoły przekroczą daną temperaturę? Oto screen z SpeedFana http://zapodaj.net/61f7f6bbcaeb1.png.html Edytowane 13 Czerwca 2015 przez Datehi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Pewnie jakiś geniusz z morele nie podłączył wentylatorów do huba. Otwórz budę i zrób to sam. 5 min roboty Hub jest za tacką płyty głównej. Zdjęcie nr 5, prawa strona: www.morele.net/obudowa-phanteks-enthoo-pro-bialy-z-oknem-ph-es614p-wt-662786/ Edytowane 13 Czerwca 2015 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) zobacz najpierw czy masz plomby na budzie bo jak tak to po 30 dniach sobie otworzysz Edytowane 13 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datehi Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Plomby są, czyli czekać? Niby takie śmieszne naklejki, ale jak miałbym stracić gwarancję to poczekam.. Thx za info Grzechotnik. Edytowane 13 Czerwca 2015 przez Datehi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Chwila, jak zauważyłem, że nie kręcą się żadne wentylatory oprócz chłodzenia od Thermalrighta Zauważyłeś to obserwując wentylatory czy program speedfan? Jeśli wentylatory będą podłączone pod hub, speedfan ich nie wykryje raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zapuść jakiś test SuperPI czy coś innego. Jak wiatraki się nie włączą, to pewnie nie są podłączone. Wtedy dzwoń do Morele, czy odsyłać skrzynkę, czy otwierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datehi Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Po prostu zauważyłem, wpatrując się w obudowę w kratownice(w przypadku przedniego wentylatora), co do reszty pewien być nie mogę. @Ulli Pewnie tak zrobię. Dzięki wam wszystkim za pomoc i rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zapuść jakiś test SuperPI czy coś innego. Słusznie, skoro Macho ma tylko 576rpm i jest podłączony do huba, inne wentylatory mogły jeszcze nie ruszyć. Plomby masz na obu ściankach? Jak nie masz na prawej, możesz zobaczyć co tam zmajstrowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datehi Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Plomby są na obu, ta z prawej wydawała się delikatnie odklejona, zaraz zrobię jakiś test wydajności. Pozdrawiam:) Wyniki z SuperPI: http://zapodaj.net/68d5dc0118e52.png.html Nic się nie włączyło ;/ Edytowane 13 Czerwca 2015 przez Datehi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2015 Ale po co nam wynik? Miałeś sprawdzić, czy się wentylatory włączą. Poza tym coś mi się wydaje, że ta zabytkowa aplikacja nie umie obciążyć kompa. Zapuść grę. Generalnie możesz normalnie używać kompa, bo przez weekend i tak nic nie zrobisz. Jak dali plomby, to lepiej nie ruszać - był ostatnio gdzieś przypadek, gość zdarł plomby i okazało się, że ma uwaloną kartę. Oczywiście w tym momencie gość nie mógł udowodnić, że to nie on. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Być może plomby są po to, by jakiś kurier dorobkiewicz nie wymienił jego 960Ti na np 730? To tylko Polska. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datehi Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Odpowiedź od morele.net "Szanowny kliencie,Wiatraki można podłączyć samemu, nie będzie to miało wpływu na gwarancję usługi montażu.Pozdrawiam" No to patrzę czy wszystko jest podłączone tak jak powinno być. EDIT: Wszystko podłączone tak jak powinno być, ma ktoś jakiś pomysł dlaczego wentylatory nie pracują? Ponadto w biosie dałem dla wszystkich dla testu "pełne obroty" i tylko ten z therma się kręcił(około 1300 RPM) Dla pewności załączam zdjęcie huba: http://zapodaj.net/08eb6ff7a7f99.jpg.html Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Datehi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Być może plomby są po to, by jakiś kurier dorobkiewicz nie wymienił jego 960Ti na np 730? To tylko Polska. Trzeba mieć nierówno pod sufitem by w ogóle o czymś takim pomyśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 A jak trzeba mieć nierówno pod sufitem, by np wyłudzać skany dowodów osobistych i brać kredyty na kogoś lub pracując w banku zakładać konta na kogoś, a potem sprzedawać je na czarnym rynku? Poczytaj trochę w TOR - włos się na głowie jeży. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...