Skocz do zawartości
viper9415

HP brak systemu i partycji recovery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam HP Pavilion G7. Wczora podczas przywracania systemy z partycji recovery proces wyglądał tak, że otwierało się okienko z informacją o instalowanym programie, po czym restart, to samo okienko i tak w kółko. Czasu brakło, lapka wyłączyłem, dzisiaj uruchamiam i zarówno zbootowanie systemu jak i partycji recovery skutkowało okienkiem logowania się administratora i...

comment_G0jo3x7jQR9SumhFOShm7XNTw48FUBS0
Zbootowałem z pendrive Gparted i cała partycja z Windowsa była jako "Unallocated". Więc stworzyłem z niej partycję ntfs. Teraz się jeszcze "pogorszyło", bo odpalenie systemu lub recovery zatrzymuje się na:

vpDWapz.png

Stąd moje pytanie - co dalej z tym zrobić? Najlepiej wgrałbym czystego Windowsa, ale nie mam cd keya. Nie ma z nim żadnej nalepki. Da się go jakoś "wyciągnąć" nie mając samego systemu? Jest on dołączony do dokumentacji przy kupnie (nie mam przy sobie papierów ani pudełka)? Wszelkie pomysły i sugestie mile widziane :)

Edytowane przez viper9415

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, jeśli system jest legalny, to powinna być naklejka na obudowie. Ewentualnie powinieneś mieć papiery, pudełko oraz kod w pudełku.

Po drugie, jak widziało partycję jako unallocated, trzeba było skorzystać z TestDisk i przywrócić partycję. Jak puściłeś formatowanie, to już pewnie po herbacie, ale możesz próbować odzyskać przy pomocy TestDisk.

Sprawdź papiery i jak tam nie będzie niczego do Windows, to dzwoń do firmy, która sprzedała Ci kompa i żądaj informacji - jeśli system jest legalny, to powinna być naklejka licencyjna przynajmniej. Ewentualnie płyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi