Flaar Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Witam, to w sumie mój pierwszy post, stad sie chce przywitac potrzebuje pomocy ludzi mądrzejszych od siebie, a mam nadzieje ze takich tu znajde:] musze na poczatku lipca zlozyc kompa, generalnie zlozylem bo cos tam czlowiek wie, od razu powiem zmieniam z niczego, jakis czas temu moj wierny stary skladak powiedzial papa (Pentium D, gigabyte plytka, pamieci kingstona, gf 9600 gt(pasywny/ xt 1600 w zastepstwie bo tamten padl), wszak dlugo i dzielnie dawal rade. zlozylem tak: http://www.morele.net/inventory/info/GTTru8/ bez gpu i monitora gpu jutro wiele sie wyjasni, i decyzja zostanie podjeta w sierpniu, generalnie mam pecha, ze zawsze jak skladam to pozniej w niedlugim czasie pojawi sie nowa architektura, itd (miesiac pozniej po porzednim skladaku pojawil sie c2d:/) czasowo jestem ograniczony, nie moge czekac do skylake... choć bardzo bym chcial... broadwell nie prezentuje nic sensownego, oprocz integry..., napięcia i taktowanie troszke zaskakuja, a w dodatku cena mowi mi ze oplacalnosc znikoma zaczalem sie zastanawiac czy glut pod i5 4690k po 2 latach nie bedzie potrzebowal odświeżenia... w intelu nie bardzo pod tym wzgledem jest w czym wybierac. chlodzenie macho, w opozycji stoi grandis, zeby bylo cicho pewnie bede musial wentylatory zmienic, to nie problem z czasem (modyfikacje po kilku miechach nie spowoduja rozwodu z zona:P) zobaczcie skladaka, wyrazcie opinie, szczegolnie watpliwosci, kazda przedyskutowana, da mi jakis obraz mojej niewiedzy pozdrawiam serdecznie ps. brak polskich liter wybaczcie - stary uzytkownik irc'a:P ps2. potrzeby: czasem powazniejsze zastosowania cad, gram a jakże, (mile wspominam rise of the triad na 486, i tez malo znana blade of the darkness w czasach p3 1.1GHz) Edytowane 15 Czerwca 2015 przez Flaar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zasilacz zmień na XFX XTR 550W - certyfikat 80+ Gold , w pełni modularne okablowanie , wentylator 135 mm z łożyskiem FDB i trybem pół pasywnym . Reszta może być . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Płytę bym wziął: http://www.komputronik.pl/product/230175/Elektronika/Sprz%C4%99t_komputerowy/MSI_Z97_GAMING_3.html teraz jest czasowa promocja i dodają niezłą myszkę od MSI (100 zł), możliwe, że w morele też jest - zapytaj. Ram bym brał g.skill cl9 2133 (osobiście to 2x8GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...