Skocz do zawartości
Flaar

Zmiana - a raczej nowy komp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

to w sumie mój pierwszy post, stad sie chce przywitac

potrzebuje pomocy ludzi mądrzejszych od siebie, a mam nadzieje ze takich tu znajde:]

musze na poczatku lipca zlozyc kompa, generalnie zlozylem bo cos tam czlowiek wie, od razu powiem zmieniam z niczego, jakis czas temu moj wierny stary skladak powiedzial papa (Pentium D, gigabyte plytka, pamieci kingstona, gf 9600 gt(pasywny/ xt 1600 w zastepstwie bo tamten padl), wszak dlugo i dzielnie dawal rade.

zlozylem tak:

http://www.morele.net/inventory/info/GTTru8/

bez gpu i monitora

gpu jutro wiele sie wyjasni, i decyzja zostanie podjeta w sierpniu, 

generalnie mam pecha, ze zawsze jak skladam to pozniej w niedlugim czasie pojawi sie nowa architektura, itd (miesiac pozniej po porzednim skladaku pojawil sie c2d:/)

czasowo jestem ograniczony, nie moge czekac do skylake... choć bardzo bym chcial... 

broadwell nie prezentuje nic sensownego, oprocz integry..., napięcia i taktowanie troszke zaskakuja, a w dodatku cena mowi mi ze oplacalnosc znikoma

zaczalem sie zastanawiac czy glut pod i5 4690k po 2 latach nie bedzie potrzebowal odświeżenia... w intelu nie bardzo pod tym wzgledem jest w czym wybierac.

chlodzenie macho, w opozycji stoi grandis, zeby bylo cicho pewnie bede musial wentylatory zmienic, to nie problem z czasem (modyfikacje po kilku miechach nie spowoduja rozwodu z zona:P) 

zobaczcie skladaka, wyrazcie opinie, szczegolnie watpliwosci, kazda przedyskutowana, da mi jakis obraz mojej niewiedzy

pozdrawiam serdecznie

ps. brak polskich liter wybaczcie - stary uzytkownik irc'a:P

ps2. potrzeby: czasem powazniejsze zastosowania cad, gram a jakże, (mile wspominam rise of the triad na 486, i tez malo znana blade of the darkness w czasach p3 1.1GHz)

Edytowane przez Flaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytę bym wziął:

http://www.komputronik.pl/product/230175/Elektronika/Sprz%C4%99t_komputerowy/MSI_Z97_GAMING_3.html

teraz jest czasowa promocja i dodają niezłą myszkę od MSI (100 zł), możliwe, że w morele też jest - zapytaj.

Ram bym brał g.skill cl9 2133 (osobiście to 2x8GB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi