samsi Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam, potrzebuję pomocy w dobraniu karty graficznej do 100-130zł do jednostki o podanych parametrach : - procesor Intel e8400 - 4 GB RAM DDR2 - płyta Fujitsu D2812-A2x - dysk twardy/dvd-rom - zasilacz Corsair VS Series 450W 80PLUS Chciałbym zaznaczyć, że w grę wchodzą wyłącznie karty Nvidii - sprawna karta HD 5670 nie działa na tym zestawie (w innej konfiguracji jest ok), natomiast w testach na pożyczonej 9600GT wszystko jest ok. Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 I serio uważasz, że to, iż ta jedna karta nie działa oznacza, że nie zadziała żaden Radeon? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samsi Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Delikatnie się tylko tym zasugerowałem, że skoro sprawny Radeon w takiej konfiguracji nie zadziałał to lepiej zwrócić się w stronę Nvidii :) jednak moje myślenie może być błędne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Jeżeli to ma być do wyświetlania pulpitu, to nie ma znaczenia co weźmiesz. Wszystkie wyświetlą pulpit równie dobrze. Natomiast jeżeli zamierzasz w coś pograć (pytanie w ogóle w co), to schodzenie poniżej HD 5770 mija się wg mnie z celem. Niestety HD 5770 to zapewne obecnie okolice 180 zł, a nie 130. HD 5750 to minimum co byłoby sensowne od AMD. A od nVidii to chyba GTX 550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...